Na drie jaar van afwezigheid is er eindelijk weer een editie van Material District, deze keer in Utrecht. Van 5 tot en met 7 april kunnen bouw- en interieurprofessionals de nieuwste (vaak duurzame) materialen bekijken in de Werkspoorkathedraal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met 125 deelnemers, een expo met 250 materialen en lezingen van 50 sprekers is het een ouderwets goed gevuld programma in Utrecht. Het centrale thema is uiteraard de circulaire economie. Uiteraard omdat Material District al jaren een warm pleitbezorger is voor duurzame materialen die (het liefst oneindig) hergebruikt kunnen worden. Was de beurs voorheen in Ahoy’Rotterdam, vanaf deze editie vindt Material District plaats in de voormalige reparatiehal van de NS op het terrein naast Utrecht CS. Dit was al gepland voor 2019 maar gaat nu eindelijk gebeuren.

Er zullen bekende bedrijven te zien zijn in april, maar ook startups die door de organisatie zijn geselecteerd. Men verwacht 6.000 bezoekers in de Werkspoorkathedraal op een beursoppervlak van 5.800 vierkante meter. De sprekers zijn bekende architecten, wetenschappers, designers en experts op materiaalgebied. Aanmelden voor een ticket: https://tickets.materialdistrict.com/