Gisteren is de voorjaarseditie van de vakdagen van het Meubelhart Beusichem van start gegaan. Bezoekers kregen de gelegenheid om de nieuwste modellen van de exposanten in het echt te ervaren. Want van een schermpje een zitmeubel of tafel inkopen is mogelijk, de meubelen in het echt zien en uitproberen blijft toch de ideale situatie.

Veel bezoekers die niets inkopen versus weinig bezoekers die wel orders plaatsen. In principe is het laatste de beste van deze twee opties. De derde optie (veel bezoekers met veel orders op zak) is ideaal,  de vierde variant (weinig bezoekers met nul orders) is de minst wenselijke. Waarin de eerste dag van Beusichem te categoriseren valt is moeilijk te zeggen en wisselt ook per deelnemer. Waar de ene exposant nauwelijks tijd had voor de wederom prima verzorgde catering vroeg de andere zich af wanneer het drukker zou gaan worden.

Er is oorlog, er is inflatie, er zijn hoge prijzen voor levensonderhoud en energie, de eerste grote vakantie in twee jaar lonkt naar veel consumenten. Wat de reden voor onzekerheid of een verschuiving van het budget ook moge zijn, het is rustig op dit moment in veel meubelwinkels en dit heeft zijn weerslag op het inkoopgedrag in Beusichem. Dit neemt niet weg dat gedurende deze eerste maandag er regelmatig bezoekers binnendruppelden. Het is niet aan deze redacteur om te vragen of zij van plan zijn om iets te gaan kopen, maar volgens de meeste exposanten werd er toch, zij het met enige terughoudendheid, besteld.

Een beetje rust na de afgelopen overspannen twee jaar, waarin de vraag vele malen het aanbod overtrof, is voor sommigen juist wel op zijn plaats. Anderen zijn bang dat dit een voorbode is van een mindere periode, waarbij prijsverhogingen vanwege gestegen prijzen voor grondstoffen en transport (voor een groot deel gerelateerd aan de oorlog in het Oosten) en de beperkte beschikbaarheid van materialen gaat zorgen voor een langdurige terug val in de vraag naar meubelen in het middensegment.

 

Dit neemt niet weg dat er veel nieuws te zien is in Beusichem, ook volgende week maandag en dinsdag (4 en 5 april). Van de fraaie samenwerking tussen Sit Design en Urban Cotton uit Amsterdam (styling accessoires voor het sfeervol presenteren van meubelen in de winkel) en de duurzame Earth collectie stoffen van FABRAA bij hetzelfde Sit Design tot de onderscheidende tafels van Stella bij New Ambiance, de strakke nieuwe wandmeubelen van Van der Drift, de inspirerende sfeerhoeken bij DFM/Mecam, de exotische details bij de sideboards van iCatchers tot de met volume gestoffeerde meubelen van RV Design.

Van de comfortabele zitmeubelen van de Poolse merken Kler en Vero, de vele combinatiemogelijkheden bij Zitform, de nieuwe ledikanten bij Wiemann, de mooi gemarmerde kasten en tafelbladen van Mobiliberica, de lekker brede fauteuils van W&W, de uitgebreide serie relaxfauteuils bij Hjort Knudsen, de opvallende want ongekleurde eiken kasten bij Koopmans Meubelen, de vrolijk stemmende kleden van Eurogros tot de revolutionaire binnen/buiten bank Montana met talloze schakelmogelijkheden: er is meer dan genoeg te zien en te koop in Meubelhart Beusichem. Plus een smaakvolle spaaractie voor de bezoekers rond het thema chocola die zeker in de smaak viel op maandag!

Een uitgebreid (foto) verslag verschijnt in de komende uitgave van Interior Business Magazine.