Met 175 deelnemers, een overzicht van 400 materialen en een lezingenprogramma met 50 sprekers zit MaterialDistrict 2020 weer nokvol met informatie. Als enige jaarlijkse beurs voor nieuwe materialen, gericht op beslissers vanuit alle disciplines van ruimtelijk ontwerp zal de beurs zich dit jaar volledig focussen op de circulaire economie.

Hoe bouw je circulair? Welke materialen dragen bij aan een gezonde leefomgeving? Gaan we energie besparen of opwekken dankzij slimme materialen? MaterialDistrict Rotterdam (voorheen Material Xperience) is het enige jaarlijkse evenement in Nederland waar materiaalleveranciers en beslissers bij elkaar komen en waar antwoord wordt gegeven op dit soort vragen op weg naar een volledig circulaire economie.

MaterialDistrict Innovation Fund
Dit jaar zullen meer exposanten dan ooit tevoren producten tonen die in het teken staan van circulariteit, gezondheid en energietransitie. Dit in het kader van het MaterialDistrict Innovation Fund, ingesteld door MaterialDistrict, organisator van de beurs. Start-ups en designers kunnen een subsidie van dit fonds ontvangen om deel te nemen aan de beurs. Een onafhankelijke adviesraad waarvan Leonne Cuppen (Yksi Expo), David Heldt (Connecting the Dots), en Daan Bruggink (ORGA architects) deel uitmaken, buigt zich over het recruteren en benoemen van de gegadigden.

Meer materialen dan ooit
Waat normaal ongeveer 250 nieuwe materialen te zien zijn tijdens de beurs zullen het er deze keer 400 zijn die getoond worden in Rotterdam. Alle materialen vallen binnen een of meerdere van de drie hierboven genoemde duurzaamheid thema’s.

Sensationeel lezingen programma
MaterialDistrict Rotterdam staat bekend om de bekende sprekers: (inter)nationaal hoog aangeschreven architecten, wetenschappers, designers en andere experts. Er zullen opnieuw twee aula’s tegelijk worden gebruikt waardoor maar liefst 50 sprekers van zich zullen laten horen en hun kennis en ervaring gaan delen met het publiek.

Bezoeken
De 15e editie van MaterialDistrict Rotterdam is van 17 tot en met 19 maart in Rotterdam Ahoy. Met 7.500 verwachte bezoekers, 200 exposanten en 9.000 vierkante meter aan beursoppervlak is deze materialenbeurs voor (interieur)architecten en R&D professionals opnieuw het middelpunt van materiaalvernieuwing op het gebied van architectuur, interieur, tuin en landschap, vrije tijd, podium en decorbouw en de meubel- en interieurbouw.

Voor meer informatie en een gratis entreebewijs: Rotterdam.MaterialDistrict.com.