Een van de conclusies van de afgelopen imm Cologne was dat het hoge segment de outdoor markt heeft gevonden. Dezelfde luxe modulaire sofa’s en losse fauteuils van binnen moeten nu ook buiten worden geplaatst, het liefste in materialen die tegen de elementen kunnen. Wordt het buiten te nat, te warm of te koud, dan schuiven we de meubelen gewoon naar binnen waar deze ook niet misstaan.

Minotti doet mee aan deze trend en de Lifescape Collection is hier een voorbeeld van. Geen compromis in comfort en in dialoog met de architectuur van het pand waar het meubilair voor, naast, achter of bovenop is geplaatst. Zowel voor kleine stedelijke buitenruimten als voor luxe hotels en jachten of cruiseschepen. Marcio Kogan ontwierp in 2019 voor de Italiaanse fabrikant de Quadrado modulaire banken met elementen van 102 x 102 cm voor buiten uit teak met een geweven achterkant en dikke, comfortabele kussens. Eind vorig jaar kwamen daar een dagbed, een ligstoel en een lage eettafel bij. Nieuw zijn de kleinere elementen van 87 x 87 cm.

De collectie bestaat uit nog meer modellen van bekende ontwerpers. Op de site van Minotti kan men wegdromen in een wereld van haast vanzelfsprekende luxe.

www.minotti.it