Vanwege de huidige epidemische situatie en de te verwachten ontwikkelingen in de komende maanden heeft de Raad van Bestuur van Grupa MTP (Poolse beursorganisatoren) besloten de meeste evenementen die in de eerste helft van 2021 in het Poznan Exhibition Centre werden georganiseerd uit te stellen: deze wijziging geldt dus ook voor de evenementen in onze sector, namelijk Meble Polska en Home Decor, die traditioneel elk jaar in februari worden georganiseerd.

De betreffende editie zijn uitgesteld naar dinsdag 25 tot en met vrijdag 28 mei 2021. Deze veranderingen zijn bedoeld om de deelnemers de grootst mogelijke voordelen van deelname aan de beurs te bieden”, zegt Jozef Szyszka, directeur van Meble Polska. Er was een groot risico dat een grote groep buitenlandse kopers niet naar Poznan zou kunnen komen in februari, als gevolg van diverse beperkingen. Na overleg met alle stakeholders zijn we tot de conclusie gekomen dat de optimale datum voor de beurs mei is.”

Jozef Szyszka

Hij voegt eraan toe: “Dit is een tijdelijke terugkeer naar de oude datum van de meubelbeurs in Poznan. We hopen echter dat de volgende edities weer aan het begin van het jaar gehouden kunnen worden. Kinga Dobrowolska, van de organisatie van de gelijktijdig gehouden beurs Home Decor, legt uit: “We hebben signalen ontvangen dat mei ook gunstig is voor de interieurbranche.”