Tijdens de 50ste editie van Heimtextil in Frankfurt heeft de organisatie Heimtextil Colombia geïntroduceerd. Messe Frankfurt, eigenaar van Heimtextil, heeft de licentie voor het evenement gegeven aan Inexmoda, een privé non-profit instituut in Colombia. Inexmoda heeft al meerdere succesvolle textiel en mode trade shows opgericht zoals Colombiamode, Colombiatex en BCapital. Door Heimtextil Colombia versterkt Messe Frankfurt haar positie als wereldleider op gebied van beurzen in de textiel branche.

“Wij zijn vereerd om deze licentieovereenkomst met Messe Frankfurt te vieren en om professionals te kunnen hosten vanuit Amerika bij Heimtextil Colombia om de stijgende mogelijkheden in de bouw, gastvrijheid en interieur ontwerp te benutten”, aldus Carlos Botero, C.E.O. Inexmoda.

De ontwikkeling van het toerisme en de mobiliteit hebben geleid tot een toename in de vraag naar horecadiensten en ze hebben de bouwcijfers versterkt. Hierdoor zijn er veel nieuwe kansen voor bedrijven en afnemers in deze categorieën. Messe Frankfurt en Inexmode richten zich in Colombia op woning-, meubels-, horecazaken en textiel gerelateerde producten die zowel exposanten als kopers uit de regio zullen aanspreken.

“Met Heimtextil Colombia breiden wij ons beursportefeuille uit naar een regio die zich momenteel goed ontwikkelt op het gebied van toerisme en gastvrijheid en dus grote kansen biedt voor interieurtextiel. Met Inexmoda hebben wij een sterke partner aan onze kant die zeer succesvolle beurzen organiseert in het Latijns-Amerikaanse mode segment “, aldus Olaf Schmidt, vice president Textiles & Textile Technologies, Messe Frankfurt.

Heimtextil Colombia zal gehouden worden in Medellín, een van de meest belangrijke en innovatieve steden in Colombia. De eerste editie van Heimtextil Colombia zal van 27 tot en met 29 april 2021 gehouden worden. Op de beurs zullen de nieuwste trends en innovaties te zien zijn in verschillende categorieën zoals bedding, tapijten en kleden, muurdecoratie en nog veel meer. Er worden 110 exposanten verwacht uit landen als Portugal, Spanje, Colombia, Italië, Turkije en Frankrijk.