Woensdag is de laatste dag van de Meubelbeurs Brussel 2021, maar de conclusie kan nu al vroegtijdig worden getrokken dat het een succes boven verwachting is gebleken. Ondanks een geringer aantal deelnemers en bezoekers was het animo in de Brussels Expo groot. Het was duidelijk dat mensen het fijn vonden om elkaar weer te ontmoeten en dit blijft de meerwaarde van een beurs zoals deze in Brussel.

Retailers hebben weer behoefte aan nieuwe modellen in de winkel en in deze behoefte werd ruimschoots voorzien door de 161 aanwezige exposanten. Opvallend genoeg draait de vraag vanuit de detaillist meer en meer om complete presentaties in plaats van losse meubelen. Fabrikanten en leveranciers denken mee en kleden een sofa en een fauteuil aan met een salontafel, een vloerkleed en zelfs ook verlichting en de sfeer die op deze wijze wordt gepresenteerd wordt het liefst een op een overgenomen in de winkel. Meer dan ooit draait het om sfeer en de mooie stands in Brussel dienden dan ook duidelijk als magneet en inspiratiebron voor de bezoekers.

Meubelbeurs Brussel is een internationale beurs en dat werd niet alleen duidelijk door het aanbod met exposanten uit diverse landen, maar ook door de bezoekers: meer Nederlanders op zondag en maandag, meer Belgen op dinsdag en op alle dagen ook veel Frans- en Duitstalige bezoekers. Het enthousiasme om niet alleen rond te kijken en elkaar weer gedag te zeggen was ook opvallend: er zijn volgens meerdere exposanten meer orders geschreven dan verwacht. Legere gangpaden betekende niet automatisch legere stands: sommige exposanten hadden nauwelijks tijd om iets te eten of te drinken, een gesprekje met de pers in plaats van met een klant was een goede gelegenheid om dat even in te halen. De gratis catering op de beurs was weer van een hoog niveau, overigens. De Meubelbeurs blijft een goede gastheer voor exposanten en bezoekers.

 

Easysofa in business…

Op productgebied zijn de grote, modulaire sofa’s en fauteuils met of zonder relaxfuncties nog steeds leidend. De relaxfuncties werken steeds soepeler en kunnen inmiddels zo geminimaliseerd worden dat modellen er steeds verfijnder en eleganter uit kunnen zien. Combinaties van stof en leer in hetzelfde model zijn geen uitzondering meer, textiel is nog iets dominanter geworden in het aanbod ten opzichte van leer en bij de meubelstoffen zijn grove knopen meer en meer de opvolger van het velvet. De kleuren worden ook steeds meer uitgesproken en minder poederachtig dan een tijdje geleden. Fellere tinten in blauw, rood, geel en groen vinden hun plek naast de veilige beiges, taupes en zachtroze varianten die echter nog steeds alomtegenwoordig zijn.

Afgeronde vormen zijn de trend, zowel in zitmeubelen als in tafels en kasten. Bij tafels zijn visgraatmotieven in de bladen nog steeds populair, bij kasten draait het vooral om modulariteit in uitvoering en afwerking. De lagere sideboards zijn zeer in trek, vaak met een retro sausje met deuren uit latjes en ronde pootjes. Brussel 2021 is de beurs van de poef: het liefst groot, laag en zacht, in dezelfde stof als de banken en de fauteuils en soms voorzien van een blad om ook als tafel te dienen. Het wachten is op de techniek die de poef op afstand naar de sofa doet rollen. Brussel biedt meer dan zitmeubelen, tafels, bedden en kasten. Voorbeelden zijn de fascinerende kunstplanten met een verhaal van LYb die de akoestiek en de maatschappij verbeteren en het scherp printen van afbeeldingen op wol (en zelfs op langharig bont) bij MONDiART.

Een uitgebreid verslag van de noviteiten die getoond zijn in Brussel plus de laatste ontwikkelingen in de Belgische meubelindustrie vindt u in het komende nummers van Interior Business Magazine en Bedding Business MagazineHeeft u nog steeds geen abonnement, we kunnen het ons bijna niet voorstellen? Mail in dat geval maar naar linda@businesscontentmedia.nl en heel misschien balloteert zij u nog richting het abonneebestand.

 

 

Henk Smit van DFM / Ligna still going strong. ..’Misschien wel onze beste Beurs Brussel ooit..’

Hongerige inkopers op jacht naar handel..

Receptie bij Recor op maandagavond: Live muziek!

Adrian Corthouts op de receptie bij Recor: ontspannen maar met een zeer zware uitdaging in zijn rugzak.

Vader en zoon  Corthouts op de receptie bij Recor…

           

 

Foto’s en tekst: Interior Business Magazine

Copyright
© 2021 Business Content Media Den Haag. Niets uit dit artikel of deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm, elektronisch,  op geluidsband of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever Business Content Media/Interior Business Magazine.

 

Lees ook: Veelbelovende start Meubelbeurs Brussel

Veelbelovende start Meubelbeurs Brussel: de eerste impressie van de beurszondag