Een nieuw jaar, nieuwe kansen. Die grijpt meubelfabrikant Durlet uit Izegem al vanaf de eerste dagen van 2023. De showroom is namelijk volledig hernieuwd. Zowel esthetisch als energetisch kregen de historische fabrieksgebouwen een complete make-over. “Kwalitatief, duurzaam, stijlvol, tijdloos en discreet mooi. Net zoals onze meubelen”, zegt CEO Anton Vanzieleghem.

De afgelopen maanden transformeerde Durlet haar historische fabrieksgebouwen in het centrum van Izegem. Het patrimonium werd volledig gestript en heropgebouwd volgens een architecturaal concept van Francesca De Fonseca. De nieuwe showroom combineert de charme van het oude gebouw met moderne mogelijkheden om het meubilair in vol ornaat te presenteren.

CEO Anton Vanzieleghem licht de architecturale keuzes toe: “De bakstenen muren en de typische noord-zuid gerichte sheddaken met dakpannen van oude fabrieksgebouwen brengen de ziel van het gebouw naar buiten. We kozen bewust voor een tijdloze, neutrale en stijlvolle architectuur. Die brengt onze producten optimaal naar voor en is volledig in lijn met onze eigen designtaal. Ook in onze ontwerpen streven we namelijk een combinatie van klasse, elegantie en een lange levensduur na. De vormgeving van onze producten is niet schreeuwerig en doet niet mee aan hypes, maar wel altijd actueel en inspelend op langdurige trends. De keuze voor lokale partners en duurzame materialen, zoals het in België geproduceerd massief parket en in onze regio geweven linnen voor de gordijnen, sluiten ook bij ons duurzaamheidsgevoel aan.”

De showroom is niet enkel gloednieuw, maar ook groter dan voorheen, door de toevoeging van een stuk magazijn. Je ontdekt er in alle rust onze modellen, onze kwaliteit en onze hoge afwerkingsgraad. In een aparte stalenkamer selecteer je de gewenste materialen. “Door de slimme indeling evolueert onze showroom de komende jaren met ons mee”, benadrukt Anton Vanzieleghem. “Met een innovatief, verschuivend railsysteem voor gordijnen passen we de showroom naar wens aan in functie van de opstellingen van onze zitmeubels.” Zo groeit Durlet de komende jaren, omringd door kwaliteit, vrijheid en een sterke persoonlijkheid. De vernieuwde showroom moet interieurprofessionals helemaal aan hun trekken laten komen. Zowel winkeliers voor de residentiële markt enerzijds als architecten en interieurarchitecten voor de bespreking van hun projectmarkt-ideeën anderzijds. Ook particulieren zijn steeds welkom om de collectie uitgebreid te ontdekken, na afspraak via een dealer.