Ethnicraft, het Belgische meubelmerk,  kondigt trots de uitbreiding aan van zijn populaire collecties met een reeks van aanwinsten. “Deze artikelen zijn zorgvuldig vervaardigd door vakmannen en zijn een uitmuntend voorbeeld van hoe de wortels van Ethnicraft blijven groeien”, aldus het merk.

“Eenvoudige complexiteit. De robuuste en complexe X tafel is een heus kunstwerk en een verdienste voor de meest geavanceerde houtbewerkingstechnieken. Dankzij een naadloos structureel samenspel van de unieke vorm van de poten en de zachte lijnen van het tafelblad, genieten de gasten van de meest comfortabele zitbelevenis.”

“De Polished Imperfect collectie eert het ontwerp van de natuur, door de kracht, de rondingen en lijnen te behouden, zoals de natuur het bedoeld heeft. Interessante vormen vallen te ontdekken in deze strakke en stijlvolle, gepolijste doch onvolmaakte afwerking. Elk stuk uit de PI collectie wordt met de hand afgewerkt, om het individuele karakter van het hout te respecteren. De PI eettafelstoel valt echt op door het design, met een duurzame stoel in uitzonderlijk vakmanschap als resultaat.”

“Andere opmerkelijke artikelen zoals de scheidingswand Chopped, een opvallend item dat de vakkundige technieken van ervaren ambachtmannen in de kijker zet, of nog het Revive bed, ook verkrijgbaar in de VS, en de eettafelstoel Bok (hieronder) met Warm Grey kussen en de Eye ligstoel met zachte zitting. De stof van de kussens voor beide artikelen zijn vervaardigd van deels gerecycleerde wol, 92 percent voor Bok en 55 percent voor Eye.” En zo zijn er nog meer nieuwe meubelen van Ethnicraft die dit voorjaar worden gelanceerd, zoals de modulaire sofa N701 (helemaal bovenaan).

Bekijk de gehele collectie zelf op www.ethnicraft.com