Design by Ricardo is een nieuwe naam in Meubelhart Beusichem. Het jonge merk biedt een bijzondere collectie luxe tafels, met de hand gemaakt in Purmerend, waarbij met name de bladen in het oog springen.

Deze metalen bladen lijken wel vloeibaar te zijn. Het design en de kleur van de tafel hangt af van het gebruikte metaal en de applicatiemethode. Er kan gekozen worden uit vier metalen: tin (lichtgrijs van kleur), brons (bruin/goud), ijzer (donkergrijs) of messing (dat vanwege de legering een gouden kleur oplevert).

 

Lichtgewicht
De tafelbladen van Design by Ricardo worden glad afgewerkt met een tweecomponenten laklaag over het gegoten metaal. De bladen worden vervaardigd uit lichtgewicht MDF van 50 mm dik met hierover het door het bedrijf zelf ontwikkelde vloeibare metaal. Het mengsel bestaat voor 95 procent uit metaal.
Onderstellen
Het onderstel van de tafels is ook zelf ontwikkeld en gepatenteerd en heet Twello. Het produceren en poeder coaten van de onderstellen gebeurt ook in eigen beheer. Dit zorgt voor snelle levertijden. Naast alle mogelijke kleuren voor een onderstel zijn er ook diverse vormen van het onderstel leverbaar: X, U, Y, A en Frames, bijvoorbeeld. Ook in coatings is er keuze: fijn structuur, mat of specials.
Maatwerk
Doordat Design by Ricardo in eigen beheer in Nederland produceert is alles mogelijk, ook in afmetingen van de bladen. Standaard zijn deze 200 x 400 cm, maar in overleg zijn andere formaten mogelijk. Dit geldt ook voor de onderstellen: standaard zijn deze 72,5 cm hoog, maar ook hier geldt dat maatwerk tot de mogelijkheden behoort. De vormen van de bladen zijn ook op aanvraag aan te passen. De standaardvormen zijn rechthoekig, ovaal, rond en bootvorm.
Robuust
Design by Ricardo maakt gebruik van zeer robuuste dozen van gelaagd karton. Deze zijn gemakkelijk stapelbaar en zeer handig bij het transporteren van de tafels. De levering wordt eveneens in eigen beheer verzorgd en de levertijd bedraagt tussen de 6 en 8 weken. Dit zijn tafels met een hoge wow-factor. Te zien in Meubelhart Beusichem bij de ingang van Hal 12.

Interior Business Magazine maakte een Meubelhart Beusichem Special. Deze is hier in zijn geheel digitaal te lezen.