Het Meubelstoffeerders Plein maakt voor het tweede jaar op rij deel uit van Interieur Collectie Dagen. Na de geslaagde editie in 2017 neemt de belangstelling voor dit jaar flink toe. In 2017 telde het plein 14 deelnemers, terwijl de teller nu al op 25 leveranciers staat. Naast het bezoeken van de leveranciers is er veel te beleven op en rond het plein. Het HMC organiseert de demonstratiewedstrijd NK Meubelstofferen, waarbij op elke dag 3 meubelstoffeerders parallel aan elkaar werken aan een opdracht. Dit jaar etaleren voor het eerst professionele meubelstoffeerders hun vakmanschap, waar het vorig jaar studenten van het HMC waren.

Op het Meubelstoffeerders Plein draait het om de nieuwe (meubel-)stoffen, leder en kunstleder, schuim, naaimachines en onderhoudsproducten. “De Interieur Collectie Dagen als platform voor de meubelstoffeerder blijkt een samenwerking met voordelen. Zo zijn de woning-, projectinrichters en interieuradviseurs zeer interessante relaties voor de exposanten op het plein. Detaillisten kopen daadwerkelijk in en het is een goed netwerkmoment met hun bestaande en potentiële relaties”, zegt Patricia Baum, adviseur Interieur Collectie Dagen.

Deelnemers Meubelstoffeerders Plein 2018

De leveranciers op het Meubelstoffeerders Plein 2018 zijn: Kobe, Van leeuwen leder, Andrevo naaimachines, Silvera, AW leder, Keymer, Ohmann Leather, Ropelli, Alra Design, Urisidi, Botman, Lancier, Heynen Systems, Vyva fabrics, Deletex, Habraken naaimachines, Match trading, Reynaldo, Ado Goldkante, Pfaff naaimachine (Blissservice), Palty, Indes Fuggerhaus, Hans Reinke Benelux, Pintail en Mercis.

Inspiratie in Trendboxen en Inspiratietheater

Op Interieur Collectie Dagen zijn dagelijks sprekers te vinden in het Inspiratietheater. Thema’s als retailtrends, digitaal print in de interieurmarkt, virtuele showrooms of de kleurentrends voor 2019 moeten de bezoeker inspireren. Op het themaplein zijn ook twee trendboxen van BNS Crisp stylisten te vinden om de bezoeker te prikkelen om over de toekomst en trends voor 2019 na te denken. Andrea de Haan van via andrea | interieur & design werkt de trend uit: ‘there is a crack in everything’. Dit gaat over aandacht voor ambacht: het hoeft niet perfect, als het maar met aandacht is gemaakt van bij voorkeur eerlijke materialen. De trendbox van Fleur de Vries van InteriFleur heeft als titel ‘ A darker shade of pale’. De trend van van fake naar echt en ruwe materialen staan hierbij centraal.

Quick-Step Challenge 2018

Op dinsdag 18 september om 13.00 uur start de Quick-Step Challenge. Deze Challenge wordt aansluitend op het Nederlands Kampioenschap Parketleggen tijdens Interieur Collectie Dagen gehouden en staat open voor zowel parketteurs als woningstoffeerders die in teamverband deze uitdaging willen aangaan. Teams van 4 ervaren vloerenleggers, geassisteerd door een minder ervaren lotgenoot moeten binnen een kader van 5×5 meter in 3 ruimtes (kamertjes) een laminaat-, LVT- en parketvloer leggen. Het gaat hierbij om de juiste legtechniek en de snelheid. De prijsuitreiking is om 17.00 uur. Het winnende team krijgt een VIP-tour met overnachting tijdens de Amstel Gold Race (april 2018) aangeboden door Quick-Step.

Over Interieur Collectie Dagen

Interieur Collectie Dagen (InCoDa) is de vakbeurs voor woning- en projectinrichters en interieurstylisten om de nieuwe collecties vloeren, stoffering, wandbekleding en raamdecoratie te ontdekken voor het nieuwe seizoen. De laatste trends en ontwikkelingen van de belangrijke en opkomende merken van ruim 120 exposanten worden gepresenteerd. Interieur Collectie Dagen vindt plaats op 16, 17 en 18 september 2018 in Evenementhal Gorinchem. Meer informatie: www.interieurcollectiedagen.nl.