Malaysian International Furniture Fair (MIFF) 2023 staat klaar om internationale inkopers te begroeten van 1 tot en met 4 maart 2023 om na de pandemie nieuwe mogelijkheden te geven om collecties aan te vullen. Er zijn geen restricties meer om het land te bezoeken sinds 1 augustus van dit jaar.

Bezoekers kunnen zich vanaf nu registreren voor de beurs die 4 dagen duurt en die plaatsvindt in het World Trade Centre Kuala Lumpur (WTCKL) en het Malaysia International Trade & Exhibition Centre (MITEC) via de site (www.miff.com.my). Organisator Informa Marketsmaakt bekend dat er meer dan 500 dellnemers zijn in maart volgend jaar. Bekende namen uit het gastland zijn onder andere Poh Huat, Ecomate, Favourite Design, Latitude Tree, Luxury Sleep, Mobilia International, SWS, Oasis en Wegmans.
Maar er zijn ook deelnemers uit het buitenland, met bedrijven uit China, India, Indonesië, Japan, Zuid Korea, Singapore, Taiwan en
Thailand.

“MIFF is zeer verheugd om de vertrouwde beurscyclus weer op te kunnen pakken. Hiermee dragen we bij aan het herstel van de internationale meubelhandel en de toekomstige groei. MIFF 2023 zal kansen bieden om de handel weer op te starten en is een win-win situatie voor deelnemers en inkopers”, aldus MIFF oprichter en voorzitter Dato’ Dr Tan Chin Huat. Bezoekers aan de beurs komen uit 140 landen en regio’s en de eerste twee weken van bezoekersregistratie laten zien dat er in maart bezoekers uit meer dan 50 landen gaan komen.

De beurs is belangrijk voor inkopers die een stabiele voorraad van meubelen zoeken in de nasleep van verstoorde productieketens vanwege de pandemie en de reisbeperkingen. MIFF is ook het grootste platform voor de export van meubelen uit Maleisië, met name voor houten meubelen dat sterke exportcijfers had in 2020 en 2021. Een hybride editie vond dit jaar plaats in juli met meer dan 10.000 bezoekers uit 94 landen en 192 deelnemers uit 11 landen en regio’s. De beurs was daarmee de eerste Aziatische beurs in twee jaar tijd die weer bezoekers toeliet.

Hoogtepunten voor de MIFF straks in 2023:
• International Hall voor buitenlandse deelnemers
• Muar Hall
• MIFF Office met de grootste collectie kantoormeubilair uit de regio
• designRena lifestyle floor exclusive met producenten uit Maleisië
• xOrdinary showcase met jonge designers uit het gastland
• MIFF Furniture Design Competition voor jong talent met als thema  “Post Pandemic Workspace Furniture”

Muar Furniture Association, de grootste producent uit Maleisië en strategisch partner van de MIFF, is de drijvende kracht achter de exposanten in Muar Hall. De site van de beurs geeft ook info over hotelkamers en de gratis pendeldiensten van en naar de beursgebouwen. MIFF is ook te volgen via facebook en linkedin voor het laatste nieuws.

www. miff.com.my