‘Betere en bredere service voor onze gezamenlijke klanten’

Initeam, bekend van o.a Furnqube, eMeubel en eCat Configurator, heeft onlangs met All Automation een Nederlandse sectorgenoot overgenomen. De Izegemse aanbieder van ERP-software via specifieke, modulaire pakketten, wil op die manier zijn aanbod verbreden en ook geografisch een aanzienlijke stap vooruit zetten.

Bij All Automation Service zijn ze verheugd omdat deze stap hen continuïteit op lange termijn biedt. “De schaalvergroting creëert voor beide ondernemingen interessante perspectieven om klanten nog beter te ontzorgen.” Steunend op 41 jaar expertise in verschillende sectoren, helpt Initeam talrijke klanten met gebruiksvriendelijke en eenvoudige IT-oplossingen voor ingewikkelde bedrijfsprocessen. Als flexibele langetermijnpartner onderscheidt het bedrijf zich door het aanbieden van op maat uitgewerkte ERP-software.

Gelijk(w)aardige bedrijfscultuur
“We waren al een tijdje op zoek naar een oplossing om ook onze infrastructuurafdeling gevoelig te versterken”, verduidelijkt Igor Faccioli. “Tijdens die ontdekkingstocht leerden we Bob Visser van All Automation Service kennen. De eerste gesprekken maakten al snel duidelijk dat onze bedrijfscultuur en waarden perfect bij elkaar aanleunen. Zowel Initeam als All Automation Service vinden het cruciaal om een goede werkgever te zijn voor de personeelsleden en om via een persoonlijke relatie een blijvend partnership met talrijke tevreden klanten te ontwikkelen.”

All Automation Service, gevestigd in Aalsmeer (vlakbij Amsterdam) bouwde door de jaren heen een krachtige reputatie op in netwerk- en systeembeheer, softwareontwikkeling, webdesign en –ontwikkeling. “Intussen zijn we ook volop bezig met de uitbouw van onze divisie cybersecurity. Doordat meer bedrijven te maken krijgen met phishing en hacking, is het optimaliseren van de digitale veiligheid bij almaar meer klanten terecht een aandachtspunt”, weet zaakvoerder Bob Visser.

Sinds halfweg juli 2022 is de overname officieel. “We zijn ervan overtuigd dat deze cruciale stap voor beide partijen alleen voordelen zal opleveren”, vult Patricia Vandelanotte aan. “Dit biedt ons een waaier aan mogelijkheden om kennis te delen en verder op te bouwen in onze verschillende expertisegebieden. We kunnen nu ook gezamenlijk onderhandelen met externe partners, wat positieve gevolgen zal hebben voor onze aankooppolitiek. Hierdoor kunnen we bovendien een breder producten- en dienstenaanbod voorstellen, waardoor we onze marktpositie in België en Nederland zullen verbeteren.”

Grotere doelgroep
Beide ondernemingen blijven actief op hun huidige vestigingsadressen, met veel autonomie en onder de huidige namen. “Onze merken zijn gevestigde waarden in de markt, het zou zonde zijn daaraan te raken”, verklaart Igor Faccioli. “In Nederland kunnen we de klanten van All Automation nu ook ERP-pakketten op maat aanbieden. Initeam heeft vandaag reeds enkele klanten in Nederland, die situeren zich vooral in het meubel retail segment. Het is zeker de bedoeling om ook andere b2b-klanten te helpen met kwalitatieve IT-systemen die een gevoelige meerwaarde voor hun processen betekenen.”

Ook Bob Visser, zaakvoerder van All Automation Service, is verheugd over deze samenwerking. “Beide teams zullen inderdaad veel van elkaars knowhow en métier opsteken. De harmonieuze uitwisseling van tools en ‘best practices’ resulteert ongetwijfeld ook in een hoger serviceniveau naar onze klanten toe. Onze Nederlandse klanten zijn dankzij deze stap ook zeker van de continuïteit van All Automation Service. Aangezien zij ons het beheer over hun bedrijfskritische apparatuur toevertrouwen, vinden ze het vanzelfsprekend belangrijk te kunnen rekenen op een partner die, dankzij de aanwezigheid van veel specialisten in eigen land, over een bepaalde schaalgrootte beschikt. Ook daarover kunnen zij nu op beide oren slapen. Daarnaast zullen Initeam en All Automation Service ook de vruchten plukken van de synergie op operationeel en financieel vlak.”

Igor Faccioli zal samen met Ferdi Verlaan, manager OTC &NOC de Nederlandse vestiging aansturen, gesteund door Bob Visser die met volle enthousiasme blijft meewerken. “Ik blijf me ook met heel veel plezier inzetten voor de verdere uitbouw van onze afdeling cybersecurity. Dat behelst onder meer de ontwikkeling van digitale platformen om de online veiligheid van onze klanten gedetailleerd te monitoren.”

Bij Initeam werken 34 mensen, All Automation Service is de werkgever van 10 IT-specialisten.