Niet alleen de Salone del Mobilie schuift op naar juni, ook de Malaysia International Furniture Fair (MIFF) heeft een nieuwe datum gekregen”30 juni tot en met 3 juli. Nog steeds in het MITEC in Kuala Lumpur.

Met zomerzon en blauwe zee presenteert de meubelbeurs zich met een nieuwe datum. Nog altijd op tijd voor de herfst- en winteraankopen, zo meldt de organisatie optimistisch. Plak de zomervakantie op het paradijselijke schiereiland vast aan het verblijf op de beurs, zo luidt het opgewekte advies. De MIFF biedt 500 exposanten, een groot overzicht van de Maleisische hout- en paneelindustrie, een showcase voor kantooroplossingen, duizenden mede-bezoekers van over de hele wereld om mee te netwerken en een grote gastvrijheid op de beurs. Als toeristische bestemming is het land zeker interessant: mooie natuur, fraaie architectuur en een prima klimaat.

Wat betreft de oorzaak van het uitstel is men helder: tot en met 26 februari waren er 22 geregistreerde gevallen van COVID-19 (dit aantal is al enige tijd stabiel, mede dankzij een zeer streng inreisverbod voor mensen uit Wuhan/Hubei of mensen die daar de afgelopen maanden zijn geweest). Twintig van deze gevallen zijn inmiddels genezen. Er is al eerder gemeld dat er in totaal wereldwijd meer dan 20.000 mensen zijn genezen van het virus, maar dat sneeuwt onder in alle paniekmeldingen. MIFF is duidelijk: 20 van de 22 gevallen zijn genezen verklaard, er is geen reden om niet langs te komen eind juni.

De beurs deelt maskers uit (al twijfelen wetenschappers aan het nut daarvan), screent bezoekers en exposanten op hun lichaamstemperatuur, heeft overal gelegenheid om de handen te wassen en er staan artsen en een ambulance klaar voor noodgevallen. Dus zet alle reserves opzij en reserveer een toegangsbewijs:

online.miff.com.my