De komende editie van Salone del Mobile in Shanghai gaat niet door en wordt uitgesteld tot volgend jaar. Het is de zoveelste beurs die ten prooi valt aan de pandemie. De organisatie in Milaan zegt zich nu te concentreren op de Salone in Milaan van 2021, de (alsnog) 60e editie.

Claudio Luti (President van de Salone del Mobile.Milano): “De datum is alleen maar uitgesteld en de komende maanden werken we naar de herstart, er van bewust zijnde dat  we samen, als organisatie en deelnemers zullen blijven groeien. Made in Italy blijven we ondersteunen in China en in de rest van de wereld.”

Na uitgebreid de voortgang van het virus in Shanghai te hebben bestudeerd en naar alle aspecten van het organiseren te hebben gekeken (onzekerheid over internationale vluchten, verplichte quarantaine en het niet verlenen vn visa door de Chinese overheid inbegrepen) was men er uit in Milaan: uitstellen en er tot die tijd voor zorgen dat iedereen mee blijft doen zodat er in 2021 een knaller van een editie zal staan. “Het was een pijnlijke maar onvermijdelijke beslissing. Maar het zal ons er niet van weerhouden het merk Salone del Mobile over de hele wereld te presenteren als een sterk wereldmerk”, zo sprak  Claudio Luti.

Dus verschuift de focus naar de 60e editie van de beurs in Milaan. Van 13 tot en met 18 april zijn alle Chinese exposanten en bezoekers van harte welkom in de Italiaanse handelsstad.  Maar ook de vijfde editie van het evenement in Shanghai wordt niet uit het oog verloren. November 2021 is nu de streefdatum waarop Italiaanse en andere meubelfabrikanten zich kunnen presenteren aan de nog altijd zeer grote en lucratieve Chinese markt. Op de foto de stand van Flexform tijdens een eerdere editie in Shanghai.