Gisteren is in Amstelveen in de showroom van Co van der Horst de nieuwe Minotti Studio geopend. Dit gebeurde in het bijzijn van Allessio Minotti en ontwerper Christophe Delcourt, die tekende voor het Daniels zitsysteem dat dit jaar in Milaan werd gepresenteerd en in deze nieuwe opstelling in Amstelveen ook te zien is. De Minottis Studio is ingericht als een penthouse, compleet met open haard, televisie, domotica, verlichting en accessoires zodat er een totaalbeeld ontstaat. Ook is er een lobbyopstlling gemaakt die de mogelijkheden van het meubilair voor de hospitality sector laten zien.

Stephan van der Horst over de symbiose tussen hospitality en thuis: “Hotelinrichtingen zijn altijd trendsettend geweest; de boxspring en domotica zijn daar aansprekende voorbeelden van. De gemixte lobbysetting – die je veel in luxehotels ziet – als inspiratiebron voor de living room: een grote banksetting, met daar omheen verschillende fauteuils en tafels in een mix van harde en zachte materialen, zoals marmer en velours. Het op zorgvuldig uitgezochte plekken plaatsen van grote kleden geeft de ruimte meer dynamiek en een ruime, architectonische invulling. Bovendien geven de grote kleden de setting een stevige basis en een behaaglijke warme uitstraling.”

Minotti en Delcourt gaven een uitgebreide en boeiende toelichting op het merk, de samenwerking met verschillende designers, een overzicht van het werk van Delcourt voor het Italiaanse familiebedrijf en zijn nieuwe collectie. Daarna was er nog gelegenheid om beide heren samen te spreken. Een uitgebreid verslag van deze opening, inclusief het gesprek met Minotti en Delcourt, leest u in een komende uitgave van Interior Business Magazine.