Met de recente aankoop van een nieuw machinepark, een versterkt designersteam, een uitgebreid managemntteam en een verstevigd plan voor de afdeling sales zet meubelfabrikant Mintjens stappen voorwaarts.

De coronacrisis, het tijdelijk sluiten van meubelzaken en nu het annuleren van Meubelbeurs Brussel: 2020 is in elk opzicht een atypisch jaar, ook voor Mintjens. Vaste zekerheden bieden vandaag geen houvast meer. “We moeten niet onder stoelen of banken steken dat we met onze 60 jaar ervaring, honderd Belgische werknemers, honderden klanten en duizenden consumenten als bedrijf zowel de verantwoordelijkheid als de energie en goesting voelen om vooruit te gaan”, aldus de fabrikant.

 

In plaats van te hopen op een mooie toekomst kan je er beter zelf vorm aan geven en met dit in gedachten rolt Mintjens een actieplan uit voor het najaar, volgend jaar en de jaren daarna. Deze zomer werd een nieuw machinepark in de fabriekshallen in Westmalle geplaatst. Dit geeft de fabrikant de kans om, bovenop de bestaande techniek, toekomstgericht op nieuwe en andere manieren te gaan produceren.

Bovendien werd het designerteam uitgebreid met als resultaat dat de nieuwe modellen al getekend zijn en de eerste prototypes klaar staan in de fabriek. Mintjens stelt hiermee de klanten gerust: “Jullie zullen de meubelen van Mintjens kunnen blijven opstellen in jullie showroom.” Om het wegvallen van de beurs in Brussel op te vangen is er bovendien besloten om dit najaar een huisshow te organiseren die verschillende weken zal duren.

Hierbij zal aan alles worden gedacht om de gezondheid van de bezoeker te garanderen. Zo zal er op afspraak worden gewerkt zodat er nooit te veel mensen op hetzelfde moment aanwezig zijn. De komende weken plant de fabrikant hiervoor de beste formule zodat iedereen kennis kan maken met de nieuwste modellen en kan “blijven genieten van onze vaste waarden”, aldus Mintjens.