Pandemie of niet, de High Point Market najaarseditie in High Point, North Carolina gaat gewoon door van 13 tot en met 21 oktober. De organisatie heeft een aparte microsite geopend met alle veiligheidsmaatregelen die gelden om verdere besmetting te voorkomen: www.highpointmarket.org/hpmktsafe

Dit betekent: van tevoren aanmelden (in totaal komen er dus hoe dan ook minder bezoekers dan normaal) waarbij bezoekers met naam en adresgegevens worden geregistreerd, afstand houden (in de Verenigde Staten is dit 6 feet, dus 1.80 meter) binnen en buiten de showrooms en bij het opgeven bij voorkeur de bedrijven bezoeken die uit jouw regio komen opgeven als bezoeker. Dit laatste is zeer rigoreus, maar de pandemie vereist helaas dit soort regels in een staat als North Carolina.

De site om je als bezoeker te registreren is www.highpointmarket.org/register. De uiterste datum van aanmelden voor nieuwe, nog niet eerder geregistreerde bezoekers is 9 oktober. Vraag is: mogen we dan al weer zonder problemen naar Amerika? Tot vandaag geldt nog steeds code Oranje (dus bij thuiskomst 10 dagen in quarantaine).