MisterDesign cureert expositie ‘100 Chairs’ in de showrooms in ‘s-Hertogenbosch. In deze expositie zijn 100 iconische stoelen te bezichtigen. Van de eerste Thonet die in 1859 in massa werd geproduceerd tot een 3D geprinte stoel van Dirk van der Kooij. De expositie ‘100 Chairs’ is tot en met 31 juli geheel vrijblijvend te bezoeken in de winkels van MisterDesign in ‘s-Hertogenbosch

De veelzijdigheid van de stoel

Al sinds de oudheid is de mens op zoek naar manieren om te zitten, loungen of liggen. De stoel is inmiddels misschien wel het meest ontworpen meubelstuk. Designers als Hans J. Wegner hebben er hun levenswerk van gemaakt om de ‘perfecte’ stoel te ontwerpen. Met de expositie zet MisterDesign deze designers en hun ontwerpen op een voetstuk. Bezoekers worden meegenomen op een reis langs verschillende kunststromingen en innovaties die invloed hadden op het universele meubelstuk. Een expositie waarmee recht wordt gedaan aan alle ontwikkelingen die de stoel heeft doorgemaakt.

Van Philippe Starck tot Marcel Wanders

In ‘100 Chairs’ ontdekken bezoekers de meest bijzondere en spraakmakende ontwerpen, welke stuk voor stuk een bijzonder verhaal meedragen. Meer dan 150 jaar aan ontwerp, vakmanschap en innovatie komen samen in de winkels van MisterDesign. De zorgvuldig geselecteerde designs zijn representatief voor zowel de geschiedenis van de stoel als de collectie van MisterDesign. Zo worden er iconische stukken van gerenommeerde designers getoond, maar is er ook ruimte voor upcoming ontwerpen. De expositie zal voor veel bezoekers een feest der herkenning zijn. Zo zijn de geknoopte stoel van Marcel Wanders, een selectie van Philippe Starck en ontwerpen van Gerrit Rietveld te zien.

Een reis door de moderne geschiedenis

De expositie ‘100 Chairs’ komt kort na de tentoonstelling ‘The Art of Comfort’ in samenwerking met Artifort. Met ‘100 Chairs’ als vervolg blijft MisterDesign zich op de kaart zetten als vertegenwoordiger van design in de volle breedte. De expositie is gratis te bezoeken tot en met 31 juli 2023 in de winkels aan de Vughterstraat 278 en Bastion Vught 35 in ’s-Hertogenbosch.