Woonwebwinkel Home Discounter, die eind augustus failliet ging, maakt mogelijk een doorstart. Dat melden onze collega’s van Retailtrends. ”De curator is in overleg met ‘enige partijen’, meldt hij in het eerste faillissementsverslag. Hoe groot de kans op succes is, is niet duidelijk. De curator was nog niet bereikbaar voor een toelichting.”

Home Discounter begon in maart 2019 als webshop. Begin april dit jaar opende het bedrijf in Ridderkerk zijn eerste winkel. Het was de bedoeling dat er meer vestigingen zouden volgen, maar zover kwam het niet.

”Het aantal bezoekers in de winkel viel tegen, vertelden de bestuurders aan de curator. Daarnaast stapelden de leveringsproblemen bij Home Discounter zich op. De bestuurders wezen onder meer op grondstofproblemen, kinken in de supplychain, de oorlog in Oekraïne en corona. “Er zijn veel klanten die al meer dan een half jaar op meubels aan het wachten zijn”, schrijft de curator. Omdat zowel leveren als terugbetalen niet mogelijk bleek, besloot het bestuur het faillissement aan te vragen.”

Bijna vijfhonderd gedupeerden hebben zich gemeld. Of ze via de Stichting Garantieregelingen CBW hun aanbetaling terug kunnen krijgen, kan de curator nog niet zeggen. De belastingdienst heeft een vordering ingediend van ruim 483 duizend euro. “Het lijkt erop dat er gedurende lange tijd voor het faillissement niet aan fiscale verplichtingen is voldaan.”