Tijdens Maison & Objet in Parijs, van 8 t/m 12 september, zal de kunstcollectie van MONDiART alleen uit geweven en velvet kunstwerken bestaan. Sinds de oprichting van het MONDiLAB zijn er in samenwerking met diverse kunstenaars unieke kunstwerken ontwikkeld. Een ‘special edition’ collectie Dutch Woven Art en collectie Velvet Decopanels zullen in de nieuwe stand gepresenteerd worden.

Embroidery Art

In de exclusieve Embroidery Art collectie bevindt zich een naar eigen zeggen heel prominent werk. Het onvoltooid, geweven portret van Napoleon werd door designer Thomas Eurlings, in samenwerking met het MONDiLAB, voorzien van geborduurde details. “Een limited edition, met certificaat van echtheid! Aan ons de eer om de Franse generaal naar Frankrijk te brengen, waar hij zal shinen tijdens Maison & Objet,” vertelt Cole Brekoo enthousiast.

BLOCBIRDS

MONDiART heeft ook alle vogeltjes gekooid, ”zodat ze tijdens Maison & Objet de wijde wereld in kunnen vliegen.” De BLOCBIRDS-serie is ontstaan uit fascinatie voor de patronen die je in onze Nederlandse vogels ziet. In samenwerking met Studio 212 Fahrenheit en het MONDiLAB zijn deze grafische verbeeldingen uitgebracht in geweven kunstwerken.

Haute Couture

Onze presentatie in Parijs bestaat uit de mooiste geweven werken. Deze kunstwerken worden in gelimiteerde oplage geproduceerd door het MONDiLAB en voorzien van een certificaat. Zo ook de prachtige werken van Margot van Huijkelom. De Haute Couture collectie mag natuurlijk niet ontbreken. Voor de Mode illustrator is Maison & Objet een thuiswedstrijd en dé beurs om haar kunstwerken te showen aan de wereld.

Collector’s item

Nieuw in de collectie zijn de kleurrijke en eigentijdse kunstwerken van Wendy Buiter. Met haar ‘roots’ in de mode- en schoonheidsindustrie, voelt ze zich aangetrokken tot haute couture en cosmetica om verbluffende beelden te creëren. In gelimiteerde oplage dus echte collector’s items!

Multicultural

De wereldse gobelins, bestaande uit portretten gemaakt door Alison Wright, Mario Gerth en Steve McCurry, zijn ook deze keer onderdeel van de textielpresentatie van MONDiART in Parijs. “Natuurlijk laten we de werken van onze lokale kunstenaars niet achter in Brabant,” vertelt Cole. “De portretten van Martje Waals en haar voormalig leerling Mascha Leijten krijgen ook een mooie plek in onze stand.”

Mocht je Maison & Objet in Parijs bezoeken tussen 8 t/m 12 september, dan ben je van harte welkom bij het sympathieke bedrijf uit Eindhoven. Je vindt MONDiART in hal 6, Sector Forever, standnummer A133.