Vorige week hield De Woonindustrie in Nieuwegein de najaarseditie van de vakdagen in het wooncentrum. Een uitgebreid verslag leest u binnenkort in Interior Business Magazine, als voorproefje bij deze een sfeerimpressie in tekst en vooral beeld.

Dtp Interiors

 

Het zal geen verrassing zijn dat de meeste Nederlandse consumenten naar het zich laat aanzien een pas op de plaats maken wat betreft de aankoop van grote meubelen als banken en eettafels. Ook de exposanten in De Woonindustrie weten dit, de winkels zijn stiller maar deze editie van de vakdagen werd op de keper beschouwd toch gezien als een geslaagde editie. Want de klanten die uiteindelijk wel de weg naar het centrum wisten te vinden kochten in en hadden dus duidelijk plaats in de showroom voor nieuwe modellen.

himolla

 

Deze nieuwe modellen zijn nog steeds overwegend modulair en daardoor aanpasbaar naar iedere wens wat betreft de banken. De vormen zijn nog steeds afgerond of om het afgekloven woord te gebruiken: organisch. Gelukkig zijn er ook exposanten in Nieuwegein die deze term weten te vermijden en het houden op afgerond en asymmetrisch. Dit geldt ook voor tafelbladen, fauteuils, spiegels en andere accessoires.

Marco Barbuio (BXB Interior Collections): “Wat maak je er zelf van, dat is belangrijk. Als je met de armen over elkaar gaat zitten wachten tot er iemand op je afstapt…Gezien de marktsituatie was dit een goede editie: zondag was druk, maandag en dinsdag waren aardig en woensdag is als laatste dag altijd rustig maar het is goed dat deze dag erbij zit: Belgische winkeliers zijn vaak op woensdag dicht en rijden dan toch af en toe naar Nieuwegein. Is dit jaar wel zo slecht als dat er wordt geroepen? We moeten elkaar niet de put inpraten en wanneer ik voor ons bedrijf spreek gaat het echt niet slecht.” Hij toonde het nieuwe merk Estetica Home uit Polen: stoelen uit eiken, noten en beuken in vele kleuren. Ook de eigen karpetcollectie oogt veel lof: opvallende, asymmetrische designs (eigen ontwerp) in frisse kleuren.

 

>>

‘Gezien de marktsituatie was dit een goede editie’

<<

 

 

Bxb Agenturen met o.a Conde House, Designwerk en Loop Carpets.

 

Kanza is een nieuwe speler in het centrum met banken uit Polen en aluminium meubelen voor binnen en buiten. Het bedrijf heeft een toegankelijke configurator op de site voor het maken van custom uitvoeringen en had als een van de blikvangers een kastje gemaakt van oude  kozijnen uit teak. Remko Louwen van Kanza: “Mijn compagnon en ik komen uit de wereld van de grote inkoopgroepen waar geen marge meer te halen is voor iedereen. Met ons netwerk en onze kennis van de markt benaderen we nu zelfstandige detaillisten met onderscheidende modellen waar nog wel iets aan te verdienen valt voor iedereen.”

 

 

Skovby toonde een nieuwe tafel met meer ruimte eromheen voor eetkamerstoelen en de bestaande tafels in een nieuwe, mooie donkere kleurstelling. Het Deense bedrijf komt komend voorjaar op de beurs in Keulen met een geheel nieuwe collectie voor het eerst ontworpen door externe designers. Recor is terug in het centrum en toonde een bankstel met relaxfuncties met 3 motoren, Made In Belgium. De fabrikant mocht in Nieuwegein veel bezoekers uit het thuisland begroeten die ook nog eens orders plaatsten. Tevredenheid alom.

 

Dit gold ook voor Passe Partout, waarbij glimlachend de roddel werd ontzenuwd als zou het bedrijf vertrokken zijn van de Meubelbeurs Brussel: inderdaad staat het bedrijf niet meer in hal 5 maar in hal 4 met een stand van meer dan 1.000 vierkante meter, zoveel mogelijk een kopie van de stand in Nieuwegein. Nieuw zijn de lage, brede bank Boombastic en een reeks aan salontafels.

Passe Partout

 

Cartel Living was tevreden over de reacties op de Brute Studio collectie voor jong(er) wonen. Zit meubelen in een combinatie van textiel en leer zijn populair bij de klanten van het bedrijf. Al met al was men dus tevreden in Nieuwegein: met het mooie weer en de economische berichtgeving waren de verwachtingen laaggespannen maar de partijen die wel kwamen, kochten in en zorgden zo voor een aangename verrassing voor velen.

 

 

Jan Hogenkamp neemt met deze editie afscheid van het centrum waar hij 16 jaar lang aan verbonden was. Hij heeft een uitdaging aangenomen in de dagelijkse leiding van kantoorinrichter Projectlinq. Als gezicht van het centrum zal het wennen zijn om hem vanaf komend voorjaar niet meer te zien. Veel succes met de nieuwe functie, Jan, en bedankt voor de prettige samenwerking!

Een uitgebreider verslag van de najaarseditie van deze vakdagen leest u binnenkort in Interior Business Magazine.

Hieronder de fotoreportage (let op: deze fotoreportage toont slechts een willekeurige greep uit het aanbod)

dtp home

 

Dtp Interiors

 

himolla

 

  

Shapes

 

 

Bxb Agenturen

 

Mobitec

 

Bxb Interior Collections

 

Sumisura

 

studio bac

 

3C Candy

 

 

Fayat Furniture

 

Fayat Furniture

 

Bree’s New World

 

Interstar

 

Dome Deco

 

Cartel Living

 

Interstar / Havee

Passe Partout

Sits

 

Aventura

 

Vermeer Meubelen

 

Eurotex

 

Nix Design

 

Dtp Home

 

  

Recor

 

Varam

 

Recor

 

Varam

 

Van Landschoot

 

Magnitude / LS Bedding