Onder het motto: “Better living, healthier forests”, lanceert FSC een nieuwe editie van de FSC® Furniture Awards in een zoektocht naar de meest duurzame producenten en retailers van meubiliar in Europa. Inschrijving van de FSC® Furniture Awards 2022 is geopend.

De FSC Furniture Awards is in het leven geroepen door de Forest Stewardship Council® om de keuze voor FSC door bedrijven in de binnen- en buitenmeubelsector onder de aandacht te brengen en te belonen. Kanshebbers voor de Awards zijn FSC-certificaathouders en promotionele licentiehouders in de meubelsector die hun hoofdkantoor hebben in een van de volgende Europese landen: Oostenrijk, België, Bosnië en Herzegovina, Kroatië, Tsjechië, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Italië, Montenegro, Nederland, Noord-Macedonië, Polen, Portugal, San Marino, Servië, Slovenië, Spanje, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.

Bedrijven die zich aanmelden maken kans binnen een van de drie prijscategorieën: Commitment, Brand en Communication (Binnen elke categorie wordt een prijs toegekend aan een producent en een retailer).

De FSC Commitment Awards worden uitgereikt aan certificaat-/licentiehouders die zich inzetten voor FSC-voorkeur in inkoop- en commercieel beleid. De FSC Brand Award is bedoeld voor  bedrijven die de FSC-keurmerken op een bijzondere manier gebruiken. De FSC Communications Awards belonen bedrijven die uitblinken in promotionele activiteiten en campagnes met FSC.

Extra categorieën zijn onder meer: ​​Manufacturer of the year voor binnen- en voor buitenmeubels en Retailer of the year.

Alexia Schrott van FSC Italië, verantwoordelijk voor het project, licht trots de snelle groei van het initiatief toe: “Na een succesvolle aftrap van FSC Furniture Awards in Italië in 2021 wordt het initiatief uitgebreid naar andere Europese landen. Dit jaar zal de competitie open staan ​​voor bedrijven die actief zijn in de meubelsector in twintig Europese landen”.

Er zijn wereldwijd meer dan 12.000 FSC-gecertificeerde bedrijven in de meubelsector. Europa vertegenwoordigt bijna 50 procent van het aandeel met de meeste bedrijven in Polen, Italië, het Verenigd Koninkrijk, Nederland en Duitsland. “Daarmee dekken de FSC Furniture Awards de belangrijkste meubelbolwerken”, voegt Schrott toe.

“De meubelindustrie draagt ​​de verantwoordelijkheid om de legale en duurzame oorsprong van de bosmaterialen en producten te waarborgen. Als ’s werelds meest vertrouwde oplossing voor duurzaam bosbeheer is FSC een geloofwaardige partner van meubelbedrijven om dit doel te bereiken en streeft het ernaar duurzame waardeketens voor hout te bevorderen. Samen met de meubelindustrie willen we  duurzame producten en oplossingen leveren voor bewuste consumenten en de bossen van de wereld beschermen door middel van verantwoord beheer”, aldus Michelle Stede van FSC Nederland.

De aanvraag voor de FSC Furniture Awards kan vanaf vandaag tot 8 september 12.00 uur, worden ingediend via de officiële website fscfurnitureawards.org. Deelname is gratis.

Ga voor aanmeldingen en meer informatie naar www.fscfurnitureawards.org of neem contact op met Michelle Stede via m.stede@fsc.nl