Mocht u toevallig in de Japanse hoofdstad verblijven: het Deense meubelmerk Audo Copenhagen heeft daar vorige maand een mooie nieuwe showroom geopend.

Op 16 februari heeft Audo Copenhagen haar eerste Japanse showroom geopend in het district Roppongi. Deze showroom ademt volgens de Denen de geest uit van gemeenschap en creativiteit die passen bij het merk. Het markeert een nieuw hoofdstuk voor het Deense bedrijf dat een ambitieuze groeistrategie nastreeft. Japan is wat betreft distributie geen eenvoudige economie (zeker niet als buitenlands bedrijf) en Audo geeft aan gelukkig gebruik te kunnen maken van de kanalen van een ander Deens designmerk: Louis Poulsen. Dat is geen toeval want beide merken vallen onder dezelfde Design Holding paraplu.

Bij de introductie van Audo in Japan zei Brand en Design Director Joachim Kornbek Engell-Hansen: “Bekend vanwege hun diepe waardering voor Scandinavisch design en een onkreukbare waardering voor de hoogste kwaliteit zijn er overeenkomsten tussen Japan en Denemarken: een traditionele esthetiek, moderne design principes en een sterke nadruk op functionaliteit, eenvoud en ambachtelijkheid van de hoogste orde. Onze producten zijn toepasbaar in woningen, in de hospitality sector, in de retail, op kantoren en in nog veel meer situaties. We dragen bij aan interieurs waar de mens centraal staat en die de kwaliteit van leven verhogen. Het openen van deze showroom is een logische stap voorwaarts voor voor de internationale groei van Audo en we kijken ernaar uit om ons merk naar Japan te brengen en met verwante geesten te verbinden.”

Het ontwerp van de showroom is in samenwerking met Norm Architects, waar het merk al lang mee verbonden is, en lijkt wat betreft sfeer en uitstraling op het Audo House in Kopenhagen. De inrichting is in warme aardetinten en de bezoekers krijgen alle gelegenheid om de collecties en modellen van het merk uit te proberen, inclusief de modellen ontworpen door Norm Architects, Danielle Siggerud en Colin King.
Daarnaast zal de ruimte ook gebruikt worden als een culturele uitwisseling tussen Denemarken en Japan, met exposities en evenementen die de band tussen de twee landen illustreert en versterkt.

Het adres: F AXIS Bldg. 5-17-1 Roppongi, Minato-ku, Tokyo 106-0032

audocph.com