De nieuwste, extra dikke, editie van Interior Business Magazine is vorige week verschenen. Duizenden retailers, interieurarchitecten, interior designers, fabrikanten en agenten vinden deze week een kleine 300 pagina’s vol met interior business gerelateerde zaken op de mat. Wat krijgen onze abonnees voorgeschoteld? Nog één keer blikken we terug op de succesvolle voorjaarsbeurzen in Beusichem, Nieuwegein en Culemborg. Ook is er een beursverslag van Destination: design. Waar gaat het heen en waar gaan ze heen?

We brengen een reportage over BAENKS Fashionable Furniture aan de hand van Rob van Drunen, eindverantwoordelijk voor de franchiseformules van IMG, waaronder BAENKS: “Door onze volledige ondersteuning kan iedere ondernemer zich volledig wijden aan zijn oorspronkelijke taken: inspireren, adviseren en verkopen.”

We interviewden de ervaren Patron Anthony Vanderschelden van de Belgische meubelfabriek Perfecta: “We zijn een betrouwbare partner met snelle leveringen van meubelen in vele uitvoeringen, dankzij onze lokale productie. Dat klinkt eenvoudiger en meer voor de hand liggend dan dat het is.”

Ook publiceren we een uniek dubbelinterview over de samenwerking tussen Belgische fabrikanten Mecam en DFM waaruit blijkt dat wederzijds vertrouwen leidt tot grote successen. Wie met Luc Meers en Henks Smit spreekt komt er al snel achter wat hen verbindt. Betrouwbaar zijn, goed luisteren naar klanten en elkaar de vrijheid gunnen om te verkopen op een manier die bij de markt past. Henk Smit: “Met onze huidige organisatie kunnen we nog groter worden.”

Op de foto: Luc Meers van Mecam

En dan Initeam, het voormalige Soft Naert, uit het Belgische Izegem is een IT-bedrijf dat sinds 1980 actief is in de markt van bedrijfssoftware en digitalisatie. Ondertussen bogen ze ook op een jarenlange ervaring binnen de meubel-, slaapcomfort-, en interieursector: meer dan 200 winkels bolwerken hun dagelijkse werking met de oplossingen van Initeam. Een reportage.

En er is aandacht voor afwerkingsproducten. We brengen een interview met Plantag Coatings Group: ‘waar een klein team groot in kan zijn’. Plantag Coatings Groep BV (PCG) houdt kantoor in Arnhem waar de nieuwe afwerkingsproducten in een hightech laboratorium ook worden ontwikkeld voor tal van toepassingen: van meubelen tot medische apparatuur. De meubelindustrie vormt de basis.

Eind april is er weer een editie van de huisshow bij Het Anker in Druten waarbij ook de nieuwe collecties van Nijwie/ Le Chair, Iccoon, MondiArt, Masterlight en Releazz te zien zijn. Na alle verwikkelingen eindelijk weer in april. De exposanten vertellen wat ze gaan presenteren, wat ze van deze huisshow verwachten en hoe ze tegen de rest van dit jaar en de toekomst van het meubellandschap aankijken. Gastheer Jeffrey Koster van Het Anker: “Iedereen heeft een stap omhoog moeten maken en we zullen de consument daarin mee moeten krijgen.”

Op de foto: Jeffrey Koster van Het Anker

 

Belgian Furniture 2023

‘’Wie kiest voor Belgische creaties, doet dat vanuit een voorliefde voor luxe, professioneel vakmanschap en creatief, elegant design.’’

Alle lezers van Interior Business Magazine worden deze editie extra verwend met het prachtige boek ter bevordering van de Belgische export ‘Belgian Furniture 2023’. Het boek is gemaakt door de makers van Interior Business Magazine in nauwe samenwerking -met- en in opdracht -van-Belgofurn. Het boek zal ook worden meegezonden met het Franse vakblad Le courrier du meuble et de l’habitat.

Belgofurn Directeur Kevin Snyders zegt trots in zijn voorwoord: ‘’Van de bekwame ambachtslui in de Antwerpse diamantwijk over de chique chocolatiers in Brussel tot de vele gespecialiseerde brouwers die in het hele land verfijnde bieren produceren: België staat wereldwijd bekend om zijn uitmuntende vakkennis en topkwaliteit. Wij zijn een modern land dat van tradities houdt. Sommige van onze creatiefste talenten laten zich inspireren door grootmeesters en ontwerpers uit het verleden en voegen daar hun eigen nieuwe ideeën aan toe. Zij omarmen de nieuwste ontwikkelingen in zowel materialen als productietechnologie. Onze meubel- en designindustrie is een toonbeeld van die waarden. Wie kiest voor Belgische creaties, doet dat vanuit een voorliefde voor luxe, professioneel vakmanschap en creatief, elegant design.’’

‘’Ook leggen onze levernciers de nadruk op duurzaamheid en trachten ze vooral te werken met hernieuwbare en recycleerbare materialen, zodat ze hun energieverbruik en hun CO2- voetafdruk tot een minimum kunnen beperken.’’

‘’In deze nieuwste editie van onze gids vindt u een ongeëvenaard aanbod voor elk vertrek in huis of in uw commerciële ruimte. Klassiek of modern, indoor of outdoor: we hebben u alles te bieden! We hopen zo uw gids te zijn in de zoektocht naar uw ideale meubilair of designobject dat aansluit bij uw wensen én naar de perfecte partnerbedrijven die het u kunnen leveren. Bedankt om voor Belgisch meubilair en design te kiezen!’’

De gids omvat zes thematische hoofdstukken: Design, Popular, Health Care, Sleep, Office en Bath/Kitchen/Tailor-made.

Nog geen abonnement op Interior Business Magazine? Mail dan snel naar linda@businesscontentmedia.nl voor de lente aanbieding.