Het NII, ofwel het Nederlands Interieur Instituut, houdt op 8 november opnieuw een trenddag. Het onderwerp dit keer is: Circulair ondernemen biedt kansen. Designers spelen een cruciale rol in het circulaire gebeuren, volgens het NII. Sprekers tijdens de trenddag zijn: Sabine Oberhuber van het platform Turn Too en Teun van Wetten van Van Berlo Design Innovation Studio. Locatie is het terrein van CHV in Veghel, voor wie wil is er een rondleiding mogelijk.

In de circulaire economie kijk je naar de hele levensduur van een product. Niet alleen: wat doe je als het product afgeschreven is, maar ook: hoe kun je iets op zo’n manier ontwerpen dat de grondstoffen steeds opnieuw, zonder verlies van kwaliteit, ingezet kunnen worden. Daarnaast denken circulaire ondernemers na over hoe zij grondstoffen na gebruik door anderen weer terugkrijgen. Hier horen nieuwe business- en verdienmodellen en andere vormen van ketensamenwerking bij.

 

Over de sprekers

Sabine Oberhufer is schrijver van het boek Material Matters, zaken en levenspartner van Tomas Rau, en samen hebben zij het Turntoo platform opgericht. “Ik ben ervan overtuigd dat wij allemaal met de taak op aarde zijn gekomen om de wereld een stuk beter te maken, iedereen op zijn eigen manier.” Sabine is ervan overtuigd dat de sleutel tot werkelijke verandering in het bewustzijn van mensen zit begon ze economie, politiek en geschiedenis te studeren met als doel bij te dragen aan maatschappelijke verandering van binnenuit.

Teun van Wetten is Design Director FMCG, van Van Berlo Design Innovation Studio. Teun is afgestudeerd in Sustainability & Design. Hij maakt op een praktische manier duidelijk hoe om te gaan met het toepassen van deze ontwikkeling aan de hand van voorbeelden.

Opgeven voor de dag kan via info@interieurinstituut.nl