Inside/inside is een online platform waarop voor interieurbouwers en meubelfabrikanten objectief inzichtelijk wordt gemaakt hoe duurzaam, circulair en gezond een interieur is. De officiële lancering was vorige week tijdens de Dutch Design Week. Met het oog op de toekomst veranderen de eisen die gesteld worden aan het interieur. De consument is steeds kritischer en selectieve in de zoektocht naar nieuwe interieurproducten. Volgens de initiatiefnemers van Inside/inside wordt circulariteit leidend in deze zoektocht. Re-use, recycling, hernieuwbare grondstoffen en materialen zijn daarbij onmisbaar.

Voor duurzame en circulaire gebouwen bestaan er al langere tijd richtlijnen, wetten en labels. Voor interieur echter nog nauwelijks, maar dat is nu veranderd.

Inside/inside is een objectieve vergelijkingstool waarmee meubelfabrikanten en interieurbouwers de duurzaamheid en circulariteit van hun meubelen en interieurs kunnen bepalen. Hiermee zet het platform een generieke norm in de markt, oftewel een eerlijke en algemeen aanvaarde standaard waar aanbestedende diensten, opdrachtgevers, architecten, ontwerpers, maar ook meubelfabrikanten en interieurbouwers zich naar kunnen richten.

De partners van het platform zijn: Gispen, Baars&Bloemhoff, DSM, Interface, Maiburg, Dataflex, Casala, Ekotex, Tarkett, Ahrend, Moduplus, Forbo, Flokk, Coors, CBM, Technoplanning, Pfleiderer en Drentea/Vepa/EromesMarko/Be by Bèta. Zij gaan voorop in de missie om te verduurzamen en dragen met hun kennis, netwerk en ervaring bij aan de ontwikkeling en opzet van Inside/inside.