Per 1 september betrekt Le Chair een showroom van 125 vierkante meter in De Woonindustrie in Nieuwegein. Deze ruimte wordt gebruikt voor het tonen van een nieuw meubelmerk waarvoor het bedrijf uit Almelo exclusief importeur is geworden.

De naam van het merk is nog een verrassing tot enkele weken voor de najaarsbeurs van De Woonindustrie. Raymond Oelderink van Le Chair over het ontstaan van deze samenwerking: “Wij betrekken onze meubelen uit fabrieken van over de hele wereld. Zo werken we ook al lang samen met een Roemeense fabrikant die een brede klantenkring heeft, waaronder ook exclusieve Italiaanse merken. Deze fabrikant had al langer het plan om zelf met een merk op de markt te komen, maar vanwege de pandemie heeft dit vertraging opgelopen. Wij hebben samen met deze fabrikant een collectie ontwikkeld en gaan deze vanaf dit najaar exclusief importeren en de logistiek verzorgen voor de Benelux.”

Omdat dit een geheel nieuw merk is met een eigen uitstraling en met een iets andere doelgroep dan Le Chair is er een vertegenwoordiger aangesteld die exclusief voor dit nieuwe merk aan de slag gaat. Raymond: “We gaan met een shop in shop concept werken met een kleiner aantal dealers dan voor onze andere merken. Dit vraagt ook om een andere manier van het begeleiden van dealers. En omdat de uitstraling anders is dan van onze andere merken vraagt deze collectie ook om een andere manier van presenteren. Daarom hebben we gekozen voor een ruimte in De Woonindustrie.”

Alvast een extra reden om naar Nieuwegein af te reizen in september!