In tegenstelling tot een eerder bericht is de bedrijfssituatie bij Nolte Möbel inmiddels zo dat er geen sprake is van een failissement. De Duitse meubelleverancier blijft gewoon verkopen en leveren zoals voorheen. Hieronder de letterlijke tekst van het bedrijf aan haar klanten, ondertekend door de Nolte Möbel CEO Oliver Bialowons en de voorlopige curator Steffen Rauschenbusch.

“Geachte dames en heren,

Wij hebben u op 09.11.2023 meegedeeld dat de directie van Nolte Möbel GmbH & Co. KG, gevestigd in Germersheim, een aanvraag gerechtelijke reorganisatie moest indienen. Op dezelfde dag werd ondergetekende door het bevoegde (gerechtshof in -red.) Landau in der Pfalz gemachtigd tot voorlopig curator.”

“In de afgelopen dagen hebben wij als directie en voorlopige curator de basis kunnen leggen voor de voortzetting van de bedrijfsactiviteiten van Nolte Möbel. Wij kunnen u vandaag meedelen dat de operationele processen weer zijn opgestart. De productie – en nog belangrijker voor u op korte termijn – de leveringen van onze goederen lopen weer. De onvermijdelijke vertragingen in onze processen als gevolg van de situatie zijn in zeer korte tijd verholpen. Operationeel gezien is de performance van Nolte-Möbel hersteld.”

“Uw lopende bestellingen lopen zoals voorheen door. De toekomstige bestellingen zullen worden zoals gewoonlijk snel verwerkt en de orderbevestiging wordt zo snel mogelijk verstuurd, idealiter nog dezelfde dag. Levertijden zullen wekelijks worden aangekondigd.
In deze uitdagende tijden is elke bestelling en een hoge klanttevredenheid belangrijk voor ons om ons bedrijf te stabiliseren. De voorlopige curator heeft zijn goedkeuring gegeven dat alle door het bedrijf bevestigde orders zullen worden geproduceerd en geleverd. Er werden ook maatregelen genomen om een stipte levering te garanderen.”

“De directie en de voorlopige curator vragen – mede namens het voltallige team van medewerkers van Nolte Möbel – om uw verdere vertrouwen en het zonder voorbehoud plaatsen van orders. Uw steun zal het verdere reorganisatieproces veiligstellen. Vanzelfsprekend houden wij u voortdurend op de hoogte van de verdere ontwikkelingen. Uw gebruikelijke contactpersonen blijven beschikbaar voor bestellingen en orderverwerking en betalingen blijven doen naar de bankgegevens die u gewend bent. In dit opzicht zijn er geen veranderingen te verwachten.

We kijken uit naar de voortzetting van onze goede samenwerking.”