Made in organiseerde voor de eerste maal in heel Vlaanderen een online wedstrijd waarbij gezocht werd naar het beste product van de provincie. Uit meer dan 400 inzendingen werden 20 bedrijven/producten per regio genomineerd, om finaal tot een top 5 te komen.

Op een hoogstaand netwerkevent in Antwerpen werd nu de winnaar bekend gemaakt. Jan Maes van Revor mocht uit handen van Proximus-voorzitter Stefaan De Clerck de trofee mee naar huis nemen. De matrassen van Revor blijken uitzonderlijk te zijn, en bovendien ook erg populair.

Net als met zijn grote hobby (fietsen), rijdt Jan Maes ook als ondernemer graag hard, desnoods tegen de wind in, maar altijd als een Flandrien, zonder versagen of klagen dus. Zijn Revor Groep is vandaag goed voor 35 miljoen euro, twee productiecentra (een in Kuurne, een in de buurt van Budapest) en alles bijeen 300 medewerkers. Toen hij Revor overnam (2000) stond 2 miljoen euro op de teller.

Revor Bedding staat bekend voor zijn hoogwaardige matrassen en bedden en produceert meer dan 200.000 matrassen per jaar volgens de hoogste kwaliteitsnormen. Jan Maes is net de vijftig voorbij en is al dertig jaar zelfstandig ondernemer. De West-Vlaamse matrassen van Revor heten duurzaam en ergonomisch te zijn. Topkwaliteit uit West-Vlaanderen. De bekroonde Tuur® Original Matras is een ergonomisch matras die, net zoals de rest van het Tuur®-assortiment, wordt gemaakt uit natuurlijke materialen, waardoor een gezonde nachtrust gegarandeerd wordt. Het aanbod wordt geproduceerd in de fabriek in Kuurne, in een korte keten met enkel Europese grondstoffen en halffabrikaten. “Het Tuur®-assortiment is er gekomen omdat we merkten dat meer en meer consumenten online een matras willen aanschaffen, maar daarbij niet altijd de juiste mate van kwaliteit vonden”, zo stelt Revor zelf. “Met Tuur® brengen we een matras op de markt van de allerhoogste kwaliteit. Dankzij het gebruik van Europese natuurmaterialen is de ergonomie uitmuntend en gaat het matras jarenlang mee. In een markt met erg stevige concurrentie die online voornamelijk wordt geleid door Nederlandse spelers, zijn we er trots op dat we als West-Vlaams bedrijf in een kleine 3 jaar tijd een leidende positie hebben kunnen bemachtigen in ons segment van natuurlijk slaapcomfort en deze groei het afgelopen jaar netjes hebben verder gezet.”

De matrassen van Revor zijn blijkbaar een hit boven de Moerdijk. Het gros van de klanten zijn Nederlanders. “Ons klantenprofiel bestaat voornamelijk uit klanten die wat ouder worden en het belang van een kwalitatief matras kennen”, stelt Revor. “Dankzij onze 120 nachten proefslapen wordt het risico op een miskoop naar nul gebracht, waardoor we ook veel klanten hebben die eerder op een matras sliepen die hen niet lag en nu risicovrij het comfort van Tuur® leerden kennen.”

De Revor Group is met zijn aanbod van matrassen actief op 4 domeinen, en dit met verschillende merken: retail, private label, contract- en projectmarkt en e-commerce. Op het hoofdkantoor en in de fabriek in Kuurne worden meer dan 150 mensen te werk gesteld. De afgelopen jaren werd sterk geïnvesteerd, waaronder de in 2019 geopende state-of-the-art productiefaciliteit in Kuurne. De foto is van Joren De Weerdt.