Met als thema ‘Bold Visions’ lanceert Artifort vandaag met trots haar 2024 noviteiten op meubelbeurs Salone del Mobile in Milaan. Nieuw is Forte, ontworpen door Studio Stefan Scholten. Een ontwerp dat de nadruk legt op luxe, elegantie en comfort.

Het bankenprogramma wordt gelanceerd met een bijpassende serie Forte Table salontafels in luxe afwerkingen. Muse is de naam van de nieuwste sociale sofa ontworpen door Monica Förster. Het is een elegant meesterwerk in eenvoud en toont de vindingrijkheid van het ontwikkelingsteam van Artifort. Het is een ode aan de zachte, organische Artifort ontwerpen uit de jaren 1960 en 1970. Naast de introducties keren twee designiconen van Geoffrey D. Harcourt RDI terug op de markt: fauteuils F504 en F506.

 

“Bij Artifort zien we een groeiende behoefte naar leefruimtes die warm en zacht aanvoelen, zowel bij het inrichten van woonhuizen als publieke ruimtes. Sculpturale en vloeiende vormen, die altijd al het handelsmerk van Artifort zijn geweest, vertegenwoordigen deze behoeften perfect. Muse, ontworpen door de Zweedse ontwerper Monica Förster, is een prachtig meesterwerk in eenvoud, die deze visie naadloos omarmt”, aldus de fabrikant.

Met een uitzonderlijk comfort nodigt de Muse bank uit tot goede gesprekken en ontspanning, in zowel openbare ruimtes als thuis. Dit sociale meubel met een lichte en zachte esthetiek is bedoeld om veelzijdig te zijn in diverse ruimtes. De elegante boogvormige rug die delicaat balanceert op de zitting van de bank getuigt van de vindingrijkheid van het ontwikkelingsteam van Artifort.

Geïnspireerd door de modernistische esthetiek omarmen de mid-size fauteuils F504 en F506 een harmonieus samenspel van vloeiende rondingen en strakke lijnen, waardoor een uitnodigende zitervaring ontstaat die zowel royaal als eigentijds is. Met zijn ergonomische silhouet en meesterlijke vakmanschap straalt deze draaifauteuil een allure uit die elke ruimte transformeert tot een oase van stijl en verfijning. Niet voor niets is in 2024 door Artifort de F504 en F506 weer in productie genomen met een lichte wijziging aan het stalen onderstel.

Hoewel de fauteuils hun oorsprong in een tijdperk van artistieke revolutie vonden, is het nog steeds relevant en inspirerend in de moderne wereld. Dit meesterstuk behoort tot een onnavolgbare serie meubels die de befaamde ontwerper Geoffrey D. Harcourt RDI speciaal voor Artifort creëerde gedurende de jaren ’60, ‘70 en ‘80.

Forte is een elegant, luxueus high-end bankprogramma met zeer comfortabele diepere zitting. De bank heeft zachte ronde hoeken en een uitnodigend design. Karakteristiek zijn de expressieve, minimalistisch gegoten aluminium poten die het frame optillen en tegelijkertijd de zachte rugkussens vasthouden. Met Forte wil Stefan Scholten een ontwerp creëren dat de luxe, elegantie en comfort benadrukt. Een weloverwogen ontwerp, maar met expressieve design karakteristieken.

Het Forte programma bestaat uit een scala aan rechte banken en hoekopstellingen die passen in vele omgevingen. De minimalistische afgeronde details van de karakteristieke aluminium poten inspireerden de ontwerper om een serie bijpassende salontafels te ontwerpen. De afwerkingen van de tafelbladen van Forte Table zijn gebaseerd op het interieur in het huis van ontwerper, zoals effen kleuren, natuurlijk hout en lokaal Italiaans marmer.