Olivier Gossink is de man achter het bedrijf Shellduck dat met behulp van 3D printers meubelen print uit bijvoorbeeld zonnebloemen, oud papier of zelfs koeienpoep. Het blad Quote besteedt aandacht aan de man achter dit opmerkelijke bedrijf.

Een vergelijking met Willie Wortel ligt voor de hand. Al op jonge leeftijd is Olivier Gossink volop aan het knutselen. “Ik trok de motor uit mijn elektrische speelgoedauto, haalde kabels uit een oude lamp en maakte er iets nieuws mee.”

“Later, op m’n achttiende, stond er een heel machinepark met 3D-printers en lasersnijders bij mijn ouders op zolder.” Hij lacht. “Maar ik was roekeloos, dus dat wilde nog weleens in brand vliegen.”

Als Gossink (inmiddels 28) tijdens zijn studie industrieel productontwerp wordt benaderd door een startupincubator, komt dat als geroepen. “Het enige wat ik hoorde was ‘een goedkope knutselruimte’, maar na enige tijd moest ik toch een serieuze huurprijs gaan betalen.” Noodgedwongen slaat hij aan het ondernemen. Hij gaat zelf gereedschap produceren, maar dat blijkt geen gat in de markt. “Ik had geen merknaam, geen marketing, geen goede verkooppunten. Ik kon er de huur van betalen, maar daarmee hield het ook wel op.”

Lees de rest van het artikel hier: https://www.quotenet.nl/zakelijk/a60486820/shelduck-zwolle-olivier-gossink-3d-printer-meubels-duurzaam-meubilair-grondstoffen-whiskey/

shellduck.co