Op wie stemde de meubelbranche?

Wat waren de verkiezingen weer spannend, een leuke afleiding in corona tijd,  en wat een verrassingen konden wij noteren na een prachtige verkiezingsavond. Zoals bekend: De VVD is in de landelijke verkiezingen de grootste partij geworden en D66 werd dé grote verrassing. De nieuwe kroonprinses voor het premierschap van de toekomst heet Sigrid Kaag. Wilt u weten hoe dat zal gaan? Tip: Kijk op regenachtige zondagen of op avonden dat er geen voetbal op tv is of geen koopavond is, naar de profetische Netflix serie ‘Borgen’! Baudet verviervoudigde zijn positie, al is het afhaken van meneer Hiddema een groot gemis. Baudet zegt klaar te zijn voor de formatie en zo zien we dat er toch nog humor is op Het Binnenhof. CDA maakte weinig klaar. De partij is te verdeeld. (Omtzigt).

Maar wat stemde die meubelbranche nou? In de door Interior Magazine georganiseerde poll konden stemmers kiezen uit alle deelnemende partijen.

Opvallend: De VVD wordt door de meubelbranche niet afgerekend op het corona beleid (denk aan de drastische, volledig onnodige sluiting van meubelzaken) en Jesse Klaver blijkt niet zo populair in de meubelbranche….een understatement. In de ietwat conservatievere meubelwereld stemde bijna niemand op Volt. Volt??? Van de Europese thema’s! Maar het ‘Europese thema’ is niet heel populair in de branche. Europa leidde in het verleden vooral tot valse concurrentie waar in de Benelux producerende bedrijven  (door de bakken subsidies in lagelonenlanden landen) nogal eens de dupe van werden.

Dus?

Hieronder de top 10. Grote winnaar is, toch geen verrassing, de VVD. 

 1. VVD (42% van de stemmen)
 2. Forum voor Democratie (14% van de stemmen)
 3. JA21 (11% van de stemmen)
 4. PVV 6.5 %
 5. D66 5.8%
 6. PVDA 5.1%
 7. SGP 5%
 8. CDA 3.4%
 9. Groen Links 3.1%
 10. Partij voor de Dieren 2.5%

Op wie stemt u absoluut niet?

 1. Groen Links 21,9%
 2. Forum voor Democratie 19%
 3. D66 12,5%
 4. BIJ1 6,25%
 5. DENK 10,2%

Trek zelf uw conclusies.

Wij danken een ieder hartelijk voor het invullen van de interior business verkiezingspoll.

Winnaar

Borgen