Triest nieuws: een echte meubelman is niet meer. Victor Bockweg is donderdag 25 april op 75-jarige leeftijd overleden. Victor was al geruime tijd ziek.

‘Vic’ kende een rijke loopbaan in de meubelhandel en stopte in 2020 met zijn bedrijf Retail Assists om nog meer te gaan genieten van het leven. Erna was Victor nog wel enkele jaren actief voor het Meubelhart Beusichem.

Nadat Victor het College voor meubileringen & houtbedrijven afrondde in 1970 startte hij zijn loopbaan bij Meubelfabriek De Ster in Geldermalsen als Assistent bedrijfsleider. Hij werkte bijna 6 jaar voor De Ster. Erna was hij bijna 12 jaar verantwoordelijk voor de Inkoop bij Sanders Meubelstad (12 filialen). Via een korte periode bij Clowny Manufacturing werd hij Commercieel Directeur bij Mijnders. De Mijnders Groep bestond uit 27 winkels met formules als Droomdomein, Trendhopper, Charity en Profijt Meubel. Victor was als Commercieel Directeur druk met inkoop voor de meubelgroep, het collectioneren en bouwen van nieuwe winkels en winkelconcepten. In 2003 startte hij Retail Assists (retail formule ontwikkeling, inkoop en management). Van 2005 to 2012 was Victor Bockweg verantwoordelijk voor intern Brands als Branche Manager bij Intres. Vanuit Retail Assists verzorgde Victor in 2016 en 2017 het accountmanagement voor WK Wohnen (Musterring).

Interior Business Magazine Uitgever Richard van der Hak: ”Victor was een sterke, aimabele persoonlijkheid. Ervaren, professioneel en zeer charmant bovendien. Vic was een échte meubelman met een zeer goed inzicht in zowel de branche verhoudingen en ontwikkelingen wereldwijd als in Nederland specifiek. Kennis, die hij altijd bereid was om te delen. Vic was een levensgenieter en een fijn mens om zaken mee te doen. Ik hechtte grote waarde aan zijn mening over ons vakblad. 

In september 2022 mailde hij me dat hij om gezondheidsredenen ging stoppen met de begeleiding van Beusichem Expo. Zijn gezondheidsproblematiek speelde hem toen al drie jaar parten. Zijn toestand was toen -in zijn woorden- ‘nog niet dramatisch’. 

”Maar dat komt wel een keer”, zo vulde hij aan. ”Expo was erg leuk om te doen, maar nu doe ik alleen nog maar echt leuke dingen, zoveel mogelijk samen met mijn vrouw Karin.”

Wij willen de nabestaanden van Victor, zijn vrienden en meubelvrienden heel veel sterkte wensen met het dragen van dit grote verlies.

 

Klik hier voor de kaart met het overlijdensbericht.