Een wel heel spraakmakende move in de beurswereld: Jeroen van Hooff wordt per 1 juli 2022 de nieuwe CEO van Koninklijke Jaarbeurs. Van Hooff is op dit moment CEO van Easyfairs Nederland, waartoe onder andere de evenementenhallen in Hardenberg en Gorinchem behoren. De functie van CEO van Jaarbeurs wordt sinds het vertrek van Albert Arp in januari van dit jaar, waargenomen door de CFO, Franka Morssink.

Voorzitter van de Raad van Commissarissen van Jaarbeurs, Evert Greup: “We zijn blij dat we Jeroen, uiteraard na overleg met Easyfairs, kunnen verwelkomen.”

Jeroen van Hooff kijkt er naar uit om te starten: “Jaarbeurs heb ik vanuit Easyfairs leren kennen als een ambitieuze en betrokken partner. Ik heb er veel zin in om de overstap te maken. De uitdagingen in de evenementensector zijn door de coronapandemie groot, maar Jaarbeurs staat er goed voor. In 2030 wil Jaarbeurs de slimste en meest duurzame congres- en evenementenlocatie van Europa zijn, en heeft veelbelovende nieuwbouwplannen. Ik kijk ernaar uit mijn schouders onder die ambities te gaan zetten.”

Jeroen werkte eerder onder meer voor uitzendorganisaties Randstad en ManpowerGroup. In 2017 trad hij aan als CEO van Easyfairs Nederland.