CALCUTTA HOME FASHION GROUP NEEMT AG TEX UPHOLSTERY AND DRAPERY FABRICS OVER (WAREGEM, BELGIE)

Calcutta Home Fashion Group (Gent, België) neemt 100% van de aandelen van AG TEX NV over van de broers Allain en Stephan Verschuere. Alle 12 personeelsleden worden overgenomen. De productie verhuist in de volgende 6 maanden integraal naar het 5,5 ha industriële complex van Calcutta Home Fashion Group te Mariakerke.

AGTex werd in 1997 opgericht door Antoon Huysentruyt en Allain Verschuere in Waregem. Vanuit een oorspronkelijke focus op de productie van gordijnstoffen voor de Nederlandse markt groeide AG TEX gestaag verder en verschoof de focus naar geweven meubelstoffen.

Het bedrijf exposeerde in 1999 voor het eerst op de Heimtextil beurs in Frankfurt alsook op Scoperta en Heimtex. Door wereldwijd nieuwe klanten aan te trekken groeide AG TEX gestaag verder. Door de overname van de volledige chenillecollectie van DHE Fabric in 2002 verdubbelde het bedrijf zijn omzet. In 2002 ging de heer Huysentruyt met pensioen en verhuisde het bedrijf naar een nieuwe locatie in Waregem waar de productie zich op vandaag nog steeds bevindt.

 

AG TEX was tot op heden in handen van Allain en Stephan Verschuere. Zij zullen de verhuis en integratie in de Calcutta Home Fashion Group mee begeleiden. Christof Vermeersch neemt de fakkel over van beide broers als CEO van AG TEX. Met deze overname voegt Calcutta bijna 7 mio euro toe aan haar groepsomzet en versterkt substantieel haar positie en marktaandeel in het Verenigd Koninkrijk.

Bij Annabel-Calcutta ligt een ambitieus plan op tafel om het huidig productaanbod van AG TEX alsook haar geografische afzetmarkten versneld uit te breiden. AG TEX is een wereldwijd bekende en gerespecteerde industriële merknaam onder editeurs, architecten en interieurontwerpers.