Lantal Textiles AG uit Zwitserland neemt Royal Dutch Textile Mills J.A. Raymakers & Co BV uit Nederland en haar zusterbedrijf British Velvets Ltd. uit het Verenigd Koninkrijk over. Samen met haar Portugese velours fabriek Gierlings-Velpor, creëert dit een strategische derde business unit binnen Lantal op het gebied van interieur velours. Op de foto hierboven een voorbeeld van een product van Lantal Textiles.

Raymakers, opgericht in 1773, is de toonaangevende fabrikant van interieur velours en distribueert haar producten via groothandels, projectspecialisten en fabrikanten over de hele wereld. Met vestigingen en in Helmond en Gemert in Nederland en via British Velvets Ltd. in Burnley in Groot-Brittannië, biedt Raymakers een innovatief assortiment interieur velours, bekend om de fijnste, enkeldraad-velours met zeer mooie glans. Lantal Textiles AG, opgericht in 1886, gevestigd in Langenthal, is een leider in het ontwerp, de productie en distributie van textiel en diensten voor de internationale markt van vliegtuig-, bus- en spoorwegexploitanten, evenals voor VIP-jets en superjachten. Voor de grondtransportmarkt heeft Lantal in 2017 Gierlings Velpor SA, velours fabrikant in Portugal, overgenomen. Deze overname was voor Lantal ook een start in interieur textiel.

Richard Oussoren, eigenaar van Raymakers; “De combinatie van drie jarenlange specialisten in interieur velours en de ontwikkeling ervan tot een sterk Velvet House met Raymakers als het leidend bedrijf, is een kans voor onze klanten wereldwijd. Het verankert onze bedrijfsvoering binnen het sterke Lantal, voorziet in successieplanning en geeft een sterke impuls aan onze product- en collectieontwikkeling. Dit jaar viert Raymakers haar 250-jarig bestaan en ik ben blij dat we in Lantal een solide partner heb gevonden die onze prestaties erkent en de mogelijkheid biedt om onze positie in de nichemarkt van interieur velours verder te laten groeien.”

Urs Rickenbacher, CEO van Lantal Textiles; “Deze samenwerking biedt een sterke impuls voor de verdere ontwikkeling van onze Portugese operatie en, nog belangrijker, de mogelijkheid om een nieuwe, derde divisie voor interieur velours in ons bedrijf op te bouwen. Om het strategische belang hiervan te benadrukken, hebben we besloten om Raymakers en British Velvets over te nemen. Onze visie om het velours vakmanschap van Raymakers, haar Engelse dochteronderneming British Velvets en Gierlings Velpor, samen te brengen, zal ongetwijfeld resulteren in een toonaangevend “Velvet House” met een sterke nadruk op creativiteit en innovatie. Ik ben erg benieuwd hoe deze interessante alliantie, met haar velours, succes gaat genereren voor de klanten.”

Thomas Burst, vicepresident van Lantal Textiles; “We kijken uit naar de samenwerking met Raymakers om onze divisie voor interieur velours op te bouwen onder leiding van Richard. Zijn expertise en die van het Raymakersteam was een belangrijk uitgangspunt om deze beslissing te nemen.”

Richard Oussoren,; “Naast het vakmanschap van Gierlings Velpor geeft deze samenwerking ons ook een plek in de sterke textielindustrie in het noorden van Portugal. Persoonlijk voel ik me goed binnen de Lantal Group die een sterke basis is voor onze klanten, leveranciers en medewerkers.” Raymakers, British Velvets en Gierlings Velpor zullen hun producten en collecties zoals voorheen blijven aanbieden en leveren via hun respectievelijke verkooporganisaties.