Studio Piet Boon werkt momenteel aan de renovatie van een Amsterdams grachtenpand uit 1775 waarbij historische elementen bijdragen aan een tijdloos interieur.

Het project is gericht op tijdloosheid waardoor okok toekomstige generaties van dit voormalige koetshuis kunnen genieten, zo stelt de studio. De begane grond, ooit de stal voor de paarden van de koets, wordt getransformeerd tot een ruimte met onder andere een indoor golf simulator, een bar, een gym en een garage met ruimte voor twee auto’s en fietsen.

Het achterhuis wordt op de begane grond omgebouwd tot een patio waarbij details als plafondversiering, de originele deuren en kastruimte intact worden gelaten. De overige verdiepingen krijgen een ruime eetkeuken, een aparte eetkamer en een dakterras, op de bovenste verdieping komen een kantoorruimte en een logeerkamer met een eigen badkamer. Ook hier worden de historische details gespaard.

Het concept is volgens de studio gebaseerd op balans. Het kleurenpalet wordt licht en monochroom waaraan vintage elementen worden toegevoegd. Er ontsttat een samenspel van staal, donker glas en warme houttonen terwijl de kunst in de ruimten zorgt voor kleur en speelsheid.