ING Sector Banker Dirk Mulder gaat in gesprek met Erik Nieste, managing director van Dijk Natural Collections. Dijk Natural Collections is een innovatieve speler op de markt van inspirerende decoratieartikelen en woonaccessoires. Het uitgebreide assortiment bestaat grotendeels uit eigen designs volgens de laatste trends. Naast de eigen collectie, creëren ze exclusieve producten voor retailers.

Ondanks een over het algemeen voorspoedig 2020 voor de home & living branche, is de markt voor home & living producten enorm divers en zeer concurrerend. Om te slagen moeten bedrijven snel en efficiënt aan de vraag van klanten kunnen voldoen. Met exploderende assortimenten en enorme fluctuaties in de vraag, is het onder controle houden van de voorraad een uitdaging. De lifestyle cyclus van producten is vaak kort. Dat vraagt om flexibel voorraadbeheer, slim inkopen en doordachte prognoses. Groothandels focussen zich steeds meer op operational excellence om onderscheidend te zijn. Logistieke oplossingen, proces optimalisatie en efficiënt warehouse management zijn belangrijk.

Erik vertelt over de huidige problemen in de supply chain, digitalisering, consolidatie en de toekomst van de branche. Benieuwd? Luister deze podcast.

Spotify: https://open.spotify.com/episode/2gTffrrqMiFK1hL8vd3akA?si=0Xp9qzyjTUeDSZczDRaV_Q&dl_branch=1

Soundcloud: https://soundcloud.com/user-567351261/podcast-interview-met-erik-nieste-van-dijk-natural-collections