Designretailer en webshop MisterDesign presenteert samen met composition artist Berry Dijkstra de installatie ‘Shifting Time Frames’. In de installatie is aandacht voor het klassieke Nederlandse design dat Berry Dijkstra combineert met werk van opkomende ontwerpers. De installatie is te zien in de winkel Pompen en Verlouw van MisterDesign.

MisterDesign heeft designprofessional Berry Dijkstra (foto hieronder) uitgenodigd een installatie te cureren. Hierin worden gevestigde namen gekoppeld aan een jongere generatie ontwerpers in een installatie in de stijl waarmee Berry Dijkstra mede bekend is geworden: het stapelen van items tot ruimtelijke composities. Met zijn tentoonstellingen en composities heeft Berry Dijkstra zijn werk toegepast bij onder meer het Van Abbemuseum en etalages van De Bijenkorf. De installaties zijn gepubliceerd door onder andere Elle Decoration en Architectural Digest.

Shifting Time Frames – Een ode aan het Nederlandse designlandschap

Met ‘Shifting Time Frames’ brengt Berry Dijkstra een ode aan het Nederlandse designlandschap. Dit landschap is de inspiratiebron die Dijkstra aanzette om een opeenstapeling te componeren waarin ‘toen, nu en de toekomst’ samen komen. Er is aandacht voor experiment, ambacht en kleur middels de bewuste selectie van een nieuwe generatie ontwerpers. Dijkstra’s werk wordt gekenmerkt door de ontheffing van functionaliteit, wat de grenzen van vormgeving verlegt. Dit biedt een nieuw perspectief waarmee zijn compositie voor een verrijking in het beleven van design zorgt.

Berry omschrijft de installatie als volgt: “We zijn vanuit een concept begonnen. Dit was het startpunt van de installatie zodat het niet alleen een compositie is. Ik heb me gefocust op Nederlands ontwerp uit allerlei tijdslagen. Beginnend bij De Stijl met de primaire kleuren van Mondriaan en gebruikmakend van contemporary design waarvoor ik opkomende ontwerpers heb geselecteerd. Het is dus een 3D-vertaling van een Mondriaan schilderij geworden. De witte basis zijn de kasten van Ruijch en daarop heb ik de kleur toegepast.”

Tot 20 november 2022 is de installatie te zien in de winkel aan de Vughterstraat 278 in ’s-Hertogenbosch. Bij deze expositie zijn meer dan 30 items van gerenommeerde ontwerpers én opkomende designers te zien. Onder hen bekende namen als Aldo van den Nieuwelaar en Gerrit Rietveld. Onder de opkomend ontwerpers zijn onder andere Teun Zwets, Simone Post, Gianmaria Della Ratta en Atelier Fig.

Lees hier alles over de expositie: https://bit.ly/3SBmzcN