Op 7, 8 en 9 september vindt Proposte plaats aan de boorden van het Comomeer in de Villa Erba in Cernobbio. Dat is op zich al bijzonder, want deze regio werd als eerste in Europa getroffen door de COVID-19 epidemie. Met het doorgaan van de editie 2021 wordt een duidelijk signaal afgegeven: we zijn de pandemie voldoende de baas om weer samen te komen. Maar wel onder strikte veiligheidseisen.

De organisatie van Proposte dringt er sterk op aan dat bezoekers aan de sfeervolle, compacte beurs voor interieurtextiel uit het hogere segment zich houden aan strenge regels: een groene pas van de Italiaanse overheid is nodig om het terrein te kunnen betreden. Ons gele boekje of de QR code voor internationaal reizen zijn waarschijnlijk gelijkwaardig. Zij die dit niet bezitten moeten voor entree op eigen kosten ter plekke een snelle antigen test ondergaan (tussen 8:00 en 18:00 uur, de openingstijden van de beurs zijn van 9:00 tot 19: 00 uur op dinsdag en woensdag, op donderdag van 9:00 tot 16:00 uur).

De groene pas (of gele boekje en QR code) moet aangeven dat men minstens 15 dagen voor entree volledig gevaccineerd is, maximaal 48 uur van tevoren een negatieve antigen test heeft ondergaan of dat men hersteld is van het virus, gedurende 6 maanden voor de entree. De groene pas is een app. Mensen met een temperatuur van boven de 37.5 graden mogen niet naar binnen. Van iedere bezoeker en deelnemer wordt bij de ingang de temperatuur gemeten. Het dragen van een mondkapje is verplicht en er moet een afstand van 1 meter tot elkaar worden aangehouden. De vaccins die geldig zijn, zijn de vaccins die in Europa zijn goedgekeurd: Moderna, Pfizer/Biontech, AstraZeneca en Janssen.

Meer info: www.propostefair.it