De 30e editie van stoffenbeurs Proposte gaat plaatsvinden op 18, 19 en 20 april 2023 in, zoals altijd, de karakteristieke Villa Erba in Cernobbio aan het Como meer.

Twee maanden na de afgelopen editie maakt de organisatie de datum voor volgend jaar al bekend onder de nieuwe voorzitter Alessandro Tessuto. Dinsdag 18, woensdag 19 en donderdag 20 april volgend jaar zijn gekozen na het bekijken van de internationale beurskalender, de vrije dagen in verschillende landen en het tegelijkertijd plaatsvinden met andere beurzen, in dit geval met name de Salone del Mobile in Milaan. Twee vliegen in een klap is opnieuw de gedachte.

Dit is een beurs die niet snel van concept zal veranderen: compact, high-end, ons kent ons en bedoeld voor zij die precies weten wat er te koop is in dit segment. Meubelstoffen en gordijnstoffen van onbesproken kwaliteit voor een select publiek, gepresenteerd in een sfeervolle omgeving. En waarom zou je ook aan dit concept sleutelen? Klein maar zeer fijn en niet onderhevig aan inflatie, recessie of conflicten in de wereld. Voor het goede begrip: het ronde gebouw linksboven op de foto is waar Proposte plaatsvindt, de villa op de voorgrond is voor het feestje voor en tijdens de beurs.