Op 9 mei 2023 start in Keulen de vakbeurs bij uitstek voor het produceren van meubelen en interior design die wij kennen als interzum. Volgens de beursorganisatie kent deze beurs geen gelijke en is het de ontmoetingsplek bij uitstek voor beslissers, trendsetters en opinieleiders in de meubelindustrie.

Grote woorden, maar daar houdt men van in Keulen. De beurs is hoe dan ook een gekend trefpunt voor de branche en is inderdaad een goede graadmeter van de huidige en komende trends in materialen en productiemethoden. Iedere twee jaar komen deelnemers en bezoekers ervoor naar de Rijnmetropool. De editie van 2019 trok meer dan 70.000 bezoekers voor 1.800 deelnemers, vorig jaar ging interzum om begrijpelijke redenen niet door dus verheugt men zich in Keulen op mei 2023.

“In de markt is er al sprake van voorpret op het elkaar weer fysiek ontmoeten in Keulen in mei volgend jaar. Wij merken in de vele gesprekken die we voeren met deelnemers en bezoekers dat de beurs opnieuw als leidend wordt gezien om noviteiten te kunnen tonen. Deze nieuwe producten kunnen weer aangeraakt en uitgeprobeerd worden en dat is iets waar men echt naar uitkijkt.Ontmoeten en uitproberen, het zijn de zaken die een fysieke beurs zo bijzonder maken”, aldus Maik Fischer, Directeur van interzum.

Zo hebben bijna alle wereldspelers die normaal deelnemen aan de beurs zich weer aangemeld voor de komende editie. Ook bedrijven die een tijdje afwezig waren keren terug en er zijn nieuwkomers. Het vroegboektarief, dat op 31 oktober 2021 afliep, heeft gefunctioneerd, aldus de organisatie. “Wanneer je bedenkt dat de beurs over ongeveer anderhalf jaar plaatsvindt  dan durfen we te stellen dat we het niveau van 2019 zeker gaan halen, en dat was destijds een recordaantal deelnemers”, zo stelt Maik Fischer.

De interzum is dus het trefpunt van de internationale meubelindustrie en interior design. De thema’s tijdens de komende editie zijn »Materials & Nature«, »Function & Components« en »Textile & Machinery«, deze staan klaar om ontdekt te gaan worden door de bezoekers. Deze thema’s spelen in op megatrends als de voortschrijdende digitalisering, de toenemende individualisering en de wens naar duurzaamheid. Ook de meubelindustrie is inmiddels doordrongen van deze bewegingen in de maatschappij wereldwijd. Producten moeten milieuvriendelijker, smart en persoonlijk zijn. Daar zijn lezingen over te volgen tijden interzum 2023 binnen de drie gestelde thema’s.

Onder andere de terugname van matrassen en hergebruik van materialen komen aan bod. Maar dat is toch gesneden koek, zult u wellicht denken, nog niet in de wereld van interzum. Nederland loopt voorop en tegelijk haalt 40 procent van onze nationale fabrikanten nog steeds de schouders op over circulair produceren. Er is dus nog veel terrein te winnen en iedere vorm van bewust maken is welkom. De editie van interzum volgend jaar wordt overigens een hybride evenement: digitaal komen de thema’s uiteraard ook aan bod voor bezoekers op afstand.
De editie van vorig jaar, die geheel digitaal was, is een goede leerschool geweest voor online in aanvulling op een fysieke beurs, aldus de organisatie. Op de foto een winnaar van de interzum award 2021 voor High Quality: de Häfele JobTisch als bouwpakket voor thuiswerken.

www.interzum.de