Over minder dan 5 maanden vindt Proposte 2021 plaats, op 7 tot en met 9 september. Deze editie is naar het najaar verplaatst vanwege de pandemie en zal traditiegetrouw plaatsvinden in de Villa Erba in Cernobbio. Het blijft een bijzondere klank houden: Cernobbio was vorig jaar een van de eerste dorpen die werden getroffen door het COVID-19 virus en werden afgesloten van de buitenwereld.

Maar dat was vorig jaar. Inmiddels heeft de Italiaanse overheid het langverwachte groene licht gegeven voor het houden van vakbeurzen met fysiek aanwezige bezoekers vanaf 1 juli. De beslissing om Proposte in september te houden weerspiegelt vertrouwen in de ontwikkeling van de pandemie op glabale schaal en geeft in ieder geval voldoende tijd om in te schatten of het haalbaar zal zijn om de beurs te houden voor publiek. De organisatie hoopt dat de vaccinatiegraad in september zo hoog zal zijn dat er weer internationaal vrijer gereisd kan worden. Want een beurs werkt uiteindelijk toch beter wanneer mensen elkaar in het echt kunnen zien en zaken kunnen doen.

De organisatie is al in volle gang om het evenement volledig veilig te kunnen laten verlopen volgens protocollen gericht op het minimaliseren van welk risico dan ook. Begin september zal een mooie gelegenheid zijn om weer op te starten na de zomervakantie, met veel noviteiten waardoor deze editie niet over te slaan zal zijn, zo hoopt de organisatie.

“We kijken er naar uit om u weer te mogen begroeten in Cernobbio aan het eind van de zomerĀ  en we houden u op de hoogte van de ontwikkelingen rond Proposte 2021”, zo belooft men vanaf de oever van het Comomeer. www.propostefair.it