Middleton, Verenigd Koninkrijk, 2021 – The Vita Group (of “Vita”), een van Europa’s toonaangevende leveranciers van flexibel polyurethaanschuim, heeft matrassenfabrikant Usleep Limited overgenomen van Northedge Capital LLP.

Usleep produceert een portefeuille van schuim-, veren- en hybride matrassen voor een aantal van de belangrijkste matrasdetaillisten en Bed in the Box (BiB) merken in het Verenigd Koninkrijk. De twee vestigingen van Usleep in Ashton under Lyne en Castle Donnington maken gebruik van ultramoderne machines om een van de meest efficiënte geautomatiseerde matrassenproductieprocessen in het VK te creëren.

Dit is de derde overname die Vita in 2021 voltooit, na de overname van IMPE Srl, gevestigd in Napels, Italië, in Q1 en het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde Technical Foam Services (TFS) in Q2.

De overname van Usleep versterkt en versnelt de strategie van Vita om haar beddingactiviteiten in heel Europa te laten groeien. Vita heeft bestaande matrassenproductiefaciliteiten in Frankrijk, Duitsland, Roemenië, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Hongarije.