Cosentino, internationaal vooraanstaand Spaans familiebedrijf, is marktleider in de productie en distributie van innovatieve materialen voor architectuur en design. Gisteravond heropende zij het Cosentino City Amsterdam.

In totaal opende Cosentino wereldwijd 22 City’s. Amsterdam voegt zich bij een belangrijke lijst van iconische steden zoals Sydney, Singapore, New York, Parijs, Londen en Tokio die dit innovatieve concept waar zowel consumenten als professionals elkaar kunnen ontmoeten en geïnspireerd kunnen worden via digitale visualisaties, tentoonstellingen en evenementen. In het hart van de stad, schuin tegenover het concertgebouw en om de hoek van het Rijksmuseum, wil Cosentino haar bezoekers inspireren onder het motto: “Get inspired and explore what’s beneath the surface”.

Tijdens deze feestelijke (re)opening stond het prikkelen van zintuigen centraal: Open a world of senses! Luister, zie, voel, ruik en proef. Naast de inspirerende en visionaire woorden van Eduardo Cosentino kon je kennismaken met de nieuwe collecties en kleuren van Dekton en Silestone en met het erfgoed van de onderneming en haar spannende toekomstplannen ontdekken.

Cosentino City Amsterdam is hét experience center voor Cosentino en beslaat 550 m2 aan binnenruimte verdeeld over twee verdiepingen. De dagelijkse leiding is voor rekening van City Manager Lara Leenhouts-Regnault samen met Specialist en architect Vanja Masala. Bezoekers maken kennis met de voornaamste merken van Cosentino: Silestone®, Dekton® en Sensa®. Het experience center biedt ruimte aan multifunctionele toepassingen waaronder de Cosentino materialen op groot formaat, mock-ups van (geventileerde) geveltoepassingen, keuken- en badkamerinspiratie, een atelier met kleurstalen en werkplekken voor professionals om hun projecten uit te werken alsook ruimte voor het organiseren van evenementen en exposities.

In het Atelier Lab worden bezoekers omringd door stalen, niet alleen van de eigen collectie maar ook van andere materialen (hout, textiel, behang, boeken, etc.). Het Atelier lab is perfect voor architecten en interieurontwerpers om inspiratie op te doen voor ieder soort project. Men kan er moodboards maken en materialen combineren om een goed beeld te schetsen voor het uit te werken project.

In de volledig ingerichte keuken worden regelmatig kookdemonstraties gegeven. De keukens zijn ingericht met hoogwaardige apparatuur van Gaggenau en kranen van Quooker. Ook is er een vergaderruimte aanwezig welke beschikbaar wordt gesteld voor bezoekende architecten en ontwerpers en zijn er diverse flex werkplekken. Hiermee verwoordt Cosentino City de ambitie om een echte ontmoetingsplek te zijn om te netwerken en vergaderen voor deze doelgroep.

Cosentino City Amsterdam 
Van Baerlestraat 39-43
1071 AP AMSTERDAM
amsterdamcity@cosentino.com
Openingstijden: Ma – vr van 10.00u – 18.00u

Personen op de foto bovenaan:
Eduardo Cosentino (Vice President of Sales & CEO Cosentino Noord Amerika)
Pedro Parra Uribe (Vice President of Sales Europa)
Hendrik Willems (Regional Director Cosentino Benelux & Duitsland)
Marc Manders (General Manager Cosentino Nederland)
Lara Leenhouts-Regnault (Manager Cosentino City Amsterdam)