Hans Allersma van Continue Meubel, het agentuur dat onder andere NeoStyle vertegenwoordigt, is een oudgediende van het meubelhart Beusichem. Hij is niet ontevreden over het afgelopen jaar, maar zal blij zijn wanneer 2024 dezelfde resultaten oplevert als 2023. “Er zijn zoveel zaken waar we geen invloed op hebben maar die het consumentenvertrouwen beïnvloeden. Neem de huidige oorlogen en de gasprijzen. Maar ik reken op een mooie editie van het Meubelhart, we staan hier al 25 jaar en dit is en blijft onze plek. Men weet ons hier te vinden.”

Hans Allersma zegt over 2023: “Ik ben niet ontevreden, het was iets minder dan het jaar ervoor maar toen was het nog de nasleep van de corona-jaren die meetelde in het eindresultaat. Het begin van 2023 was iets minder maar de orders zijn daarna toch behoorlijk goed doorgelopen, met name in de zitmeubelen.” Voor dit jaar wil hij hierop voortborduren: “Wanneer we het dit jaar net zo goed doen als in 2023 ben ik blij.  Maar ik verwacht veel prijsstijgingen die we weer op de een of andere manier moeten doorberekenen: oorlogen waardoor containerschepen om moeten varen en die geen goede invloed hebben op het consumentenvertrouwen. De kosten voor grondstoffen ook: wanneer ik kijk naar de houtprijzen van 10 jaar geleden en nu, dat is schrikken. Hout is het nieuwe goud.”

Tweede leven
Over dit jaar zegt hij: “Ik zie veel winkelsluitingen en dat moet ons allemaal toch zorgen baren. Ieder jaar vallen er veel af en komen er weinig meer bij. We hebben veel concurrentie van Marktplaats en kringloopwinkels. Meubelen die vroeger werden weggegooid krijgen nu een tweede leven en dat merken we echt in de verkoop, met name bij kasten. Schuurpapier erover, krijtverf er op en de kast kan weer 10 jaar mee. Alles komt dus twee keer op de markt. Maar los daarvan, Nederland heeft al jaren een overkill aan meubelzaken en dat wreekt zich nu. Jaren geleden kregen we al te horen dat er in ons land meer meubelmeters waren dan in Duitsland en dat konden we niet geloven. Het was gewoon waar. Meer dan de helft van de winkels van 10 jaar geleden is er niet meer. Kleinere winkels hebben geen opvolging, het pand is afbetaald, wordt verkocht en het verhaal is daarmee afgelopen.”

“Een streling voor het oog voor mensen die exclusief willen relaxen in een betaalbare zitgroep.”

Nieuwe doelgroep
“In Beusichem presenteren wij het model Julia. Een variant op ons succes model Talo , maar uitgevoerd met een enorm aanbod relax functies. Van lekker onderuit tot varianten met elektrisch verstelbare hoofdsteun. 32 verschillende elementen bieden comfort op maat, voor groot en klein. Uiteraard tonen we ook onze topmodellen van de afgelopen Meubelbeurs Brussel, de Sunny en de Stone. Waarbij de Stone met zijn elegante ronde vormgeving een nieuwe doelgroep voor NeoStyle aanspreekt. Comfortabel genieten, uitgevoerd als bank of hoekbank, een streling voor het oog voor mensen die exclusief willen relaxen in een betaalbare zitgroep. Uiteraard met een voor deze zitgroep passend stof/ leder aanbod .”

Prima locatie
Hij zegt over het Meubelhart Beusichem als exposant: “We staan hier al 25 jaar en het is gewoon onze plek, we denken daar eigenlijk niet zo over na. Het is een prima locatie: centraal gelegen en een mooie ruimte. Maar net als bij de hoeveelheid winkeliers die nog over is zien we het aantal leveranciers ook teruglopen. Dat neemt niet weg dat het fijn is dat de bezoekers ons nog steeds weten te vinden in Beusichem, dus blijven wij hier zolang als het kan.”

Meubelhart Beusichem 2024: aantrekkelijk totaalaanbod voor het middensegment: Oost West, Beusichem best

Op 29 en 30 januari en 5 en 6 februari vinden de voorjaarsdagen plaats van het Meubelhart Beusichem. Een inkoopmoment bij uitstek voor woonwinkeliers uit het middensegment van de markt. De exposanten zetten weer hun beste beentje voor en tonen hun nieuwste modellen en collecties in zitmeubelen, kasten, relaxfauteuils, tafels, (eetkamer)stoelen, bedden en andere producten voor het interieur. Het Meubelhart is en blijft het vertrouwde adres voor het bekijken en inkopen, de twee maandagen en dinsdagen zijn nog steeds data die in de agenda van iedere woonwinkelier en andere interieurspecialisten genoteerd staan.

Deze editie kunt u weer inspiratie opdoen en de nieuwste collecties en modellen bekijken en inkopen bij topbedrijven als Eurogros, Hjort Knudsen, Koopmans Meubelen, Wildeboer & van de Weide (W&W), Sit Design, Mecam, NeoStyle, Van der Drift Meubelen, Lenselink Furniture, Vilmers en Zitform, New Ambiance / JC Living, Wiemann, RV Design en Beside Rugs. Zoals gebruikelijk wordt de inwendige mens niet vergeten in het Meubelhart en kunnen de bezoekers rekenen op winterse traktaties tijdens het inkopen voor het voorjaar.

Als extra attentie krijgen de bezoekers aan het Meubelhart Beusichem per exposantenhal een borrelplankje met lekkernijen aangeboden ter herinnering aan hun bezoek tijdens de voorjaarsdagen.