Sinds 18 mei zijn de retailactiviteiten van Roels ondergebracht bij Meubelfabriek Vroom in Heumen. Verkoop en productie van retailproducten moeten de continuïteit, kwaliteit en leverbetrouwbaarheid garanderen in de toekomst.

Roels en Vroom gaan de komende periode intensief samenwerken om gefaseerd de productie om te zetten. Voorlopig zullen alle orders nog gewoon via Roels lopen en worden verwerkt zoals de klanten dat gewend zijn. Er verandert voorlopig nog even niets. Naar verwachting is eind juli alles ingericht om de orderverwerking over te nemen.

Sinds de overname van Roels door Koninklijke Ahrend in 2014 en de integratie van de productie van Leerdam naar Culemborg in 2016, is het projectgerelateerde aandeel binnen Roels sterk toegenomen waarbij het retailgerelateerde constant is gebleven. Sinds de verhuizing naar Culemborg heeft Roels er alles aan gedaan om de twee onderdelen, retail en projecten, op de juiste manier te stroomlijnen zodat op ieder onderdeel de leverbetrouwbaarheid, kwaliteit en communicatie op het juiste niveau is. Ondanks dat we daar voor een deel in geslaagd zijn, bleek toch dat de twee onderdelen lastig te verenigen zijn binnen één productieomgeving. Dit heeft hoofdzakelijk te maken met de grote diversiteit. Gezien het feit dat Roels, als onderdeel van Royal Ahrend, steeds meer de focus zal leggen op de projecten markt, is uiteindelijk in december 2017 besloten te zoeken naar een oplossing om het retail deel buiten de deur te brengen. Na uitgebreide verkenning en diverse scenario’s onderzocht te hebben, is Roels uitgekomen bij Meubelfabriek Vroom B.V.

Meubelfabriek Vroom is bijna 50 jaar actief op de meubelmarkt met het label Vidato en bijna 10 jaar met Differenti, soft-seating maatwerk meubilair voor zorg, projecten en maritiem. In de fabriek in Heumen, vlakbij Nijmegen, worden hoogwaardige eigentijdse zitmeubelen geproduceerd. De dealers van Vidato zijn bekend stofferen, zitcomfort en leverbetrouwbaarheid. Differenti produceert soft-seating maatwerk projectmeubilair voor de interieurbouw in binnen- en buitenland. De opdrachten kunnen bestaan uit alleen de stoffering, maar ook het maken van gehele elementen inclusief romp. Een grote diversiteit aan producten worden dagelijks verwerkt.

Vroom neemt de leveringscondities zoals prijzen en service 1-op-1 over. Contactpersoon blijft Karel Bakker. Roels, en dus ook de entiteit Roels, gaat verder als 100% onderdeel van Royal Ahrend. Alle Roels projectgerelateerde producten blijven dus gewoon leverbaar via Roels.