Verfijning zit in de details. De subtiele afwerking van het bankenprogramma Tweak is het bewijs. Het design van Roderick Vos is een van de nieuwe producten die het Nederlandse designmerk Pode presenteert tijdens de najaarsshow. Salontafel Flowy van de Spaanse designstudio Yonoh en het Warp karpet van Claire Vos maken het plaatje voor Pode compleet. Deze producten zijn vanaf nu te zien in het Leolux Experience Center in Breukelen.

Tweak-designer Roderick Vos zegt over zijn nieuwste Pode-ontwerp: “Tweak is een supercompleet programma. Het meest complete tot nu toe. Met banken en aanbouwelementen die eindeloos combineren mogelijk maken. En een aantal van die elementen is heel bijzonder, zoals de 45-gradenhoek waarmee je organische, rondere opstellingen bouwt. De subtiele details, zoals het kneepje op de hoeken en de bolling op de armen, zorgen dat de stoffeerders van Pode hun vakmanschap helemaal op Tweak kunnen uitleven. Wat ik zelf heel mooi vind, zijn de speciaal voor Tweak ontwikkelde voetjes en het stoffeerdetail op de zijkanten van de rugkussens. Tweak blijft je verrassen!”

Tweak is niet het enige Pode-nieuws dat tijdens de najaarsshow wordt gepresenteerd. Ook in het oog springt de salontafel Flowy. Zoals de naam al doet vermoeden is deze tafel herkenbaar aan zijn vloeiende lijnen. Dit ontwerp van het Spaanse Yonoh Studio bestaat uit een stalen voet en twee tafelbladen die elkaar deels overlappen. Daardoor ontstaat een speelse geometrie. De tafelbladen worden uitgevoerd in eiken, keramiek en lak. En ook voor de voet is de keuze enorm, in lak of in poedercoat.

Het karpet Warp van designer Claire Vos maakt het nieuws van Pode compleet. Dit vlakke jacquard geweven wollen karpet, speelt een perspectivisch spel met kleurtonen en lijnen. Warp is leverbaar in twee kleurstellingen en twee maten.