Tijdens de afgelopen beurzen kwam het onderwerp meerdere keren ter sprake: gaan we wel of niet naar imm Cologne 2024? Alsof de beursorganisatie op afstand deze twijfel aanvoelt komt er een persbericht uit Keulen.

Want vier maanden voor het begin van de beurs is er vreugde alom in de Rijnmetropool over het aantal aanmeldingen en is hal 1 volledig volgeboekt. Deze hal doet voor het eerst mee aan deze beurs en is gevuld met marktleiders en vele highlights met ruimte voor inspiratie en netwerken, zo belooft de beursorganisatie.

Van 14 tot en met 18 januari trekt de hele wereld van het inrichten naar Keulen (zo hoopt men aldaar) voor het ontmoetingspunt van de gehele branche en om de nieuwste trends te zien. Wie namen wil zien die hebben ingetekend voor hal 1: Adova Group, Brühl & Sippold, BW Bielefelder Werkstätten, Cor, Draenert, Freistil, Girsberger, Interlübke, Ipdesign, Kettnaker, KFF, Object Carpets, Raumplus, Rolf Benz, Scholtissek, Schönbuch, Schramm, Team 7, Treca, Vispring, Walter Knoll en Yomei.

“We zijn blij met de positieve geluiden bij het aanmelden zoals we dit nu meemaken. Het bevestigt dat ons nieuwe concept goed opgepikt wordt door de branche en dat we op de goede weg zijn naar een succesvolle beurs in januari”, aldus Bernd Sanden, Directeur van imm cologne. Waaruit bestaat dan dit vernieuwende beursconcept? The Circles. Waarin content en event worden gecombineerd. In hal 1 is er de Circle Club voor hapjes en drankjes en lezingen. Er is ook een Installation Circle in hal 1 met installaties van “hochkarätigen Designerinnen und Designern” (Duits kan zo mooi zijn). Ook zijn er Community Circles met interactieve ontmoetingen met exposanten in alle hallen.

Hal 1 staat ook in het teken van Pure, het high-end deel van de beurs. Daarnaast is er Home-Welt en Sleep zodat voor bijna iedereen wel iets te vinden is in Keulen. Ook voor deze twee segmenten lopen de aanmeldingen goed, zo klinkt het vanuit Keulen maar we weten allemaal dat niemand roept: het loopt maar matig hier met de aanmeldingen. Dus gaan we af op de woorden van Koelnmesse en sluiten we af met dat niets de beurs in de weg staat om een succesvolle editie te gaan worden in 2024.